MojAndroid

Náš seriál Android DUEL sa venuje porovnávaniu dvoch podobných aplikácií, hier či zariadení, aby ste vy, naši fanúšikovia, mali možnosť jednoduchšieho výberu práve v prípadoch, že sa medzi dvoma podobnými aplikáciami, hrami, či zariadeniami rozhodujete. Dnes sme sa pre vás rozhodli otestovať a porovnať v našom seriáli Android DUEL dve aplikácie na offline čítanie a prezeranie multimediálneho obsahu – Pocket (predtým známy ako Read It Later) a novinku na Android trhu, aplikáciu Instapaper (MôjAndroid.sk TIPInstapaper: populárna offline čítačka dostupná už aj pre Android).

Pocket (predtým Read It Later)

Projekt Read It Later prišiel s výbornou myšlienkou – uložiť si obsah z prehliadača pre neskoršie offline prezeranie. Myšlienka síce dobrá, no samozrejme pre plnohodnotné fungovanie bolo treba platiť. Read It Later Pro teda nebol lacný špás, na čo autori po istom období prišli a tak vnzikla aplikácia Pocket, vytvorená práve zo základov už spomínanej platenej verzie Read It Later.

Aplikácia Pocket okrem cenovky (teraz je zadarmo!) zmenila aj celkový dizajn a niektoré funkcie. Samozrejme, že pribudli aj nové funkcie. O tých však neskôr. Mnohí používatelia Read It Later Pro tvrdia, že Pocket je okrem toho, že je zadarmo, lepší aj vo funkciách a takisto si pochvaľujú nový dizajn. Zmena RIL na Pocket bola teda dobrým krokom spoločnosti, ktorý sa zrejme prejaví aj na počte inštalácií tejto aplikácie. Na posledných stránkach tohto článku si môžete prezrieť screenshoty z tejto aplikácie.

 

Pocket -formerly Read It Later
Read It Later
Verzia 4.1.2 (14. 6. 2012)
Veľkosť 3,8 MB
2.2+

Zadarmo

 MôjAndroid.sk TIP: 

Instapaper

Instapaper je aplikácia, ktorá má svoju fanúšikovskú základňu skôr na konkurenčnom iOS, kde bola predstavená omnoho skôr a našla si tak, logicky, oveľa viac priaznivcov. Podobne ako pri Pocket (RIL), aj vývojárov Instapaperu poháňala myšlienka ukladania multimediálneho obsahu offline. Vývojári tejto aplikácie však ostali pri systéme platenej aplikácie, či už pre iOS alebo Android, a tak si musíte za funkcie tejto offline čítačky zaplatiť v každom prípade. Cena nie je zanedbateľná, ide o 2,41€, čo je cena za aplikácie, ktoré ponúkajú jedinečné funkcie. A tie bohužiaľ Instapaper oproti konkurentovi neponúka.

Aplikácia Instapaper osloví najmä priaznivcov, ktorí sú na prostredie a ovládanie tejto aplikácie zvyknutí z konkurenčného iOS. Má silnú fanúšikovskú základňu, ktorá je určite ochotná zaplatiť za funkcie tejto aplikácie aj nejaké to euro, preto je reálnym konkurentom pre Pocket. Funkcie tejto aplikácie nájdete takisto na ďalšej strane tohto článku, kde si ich v prehľadnej tabuľke porovnáme s konkurenčnou aplikáciu Pocket.

 

Instapaper
Mobelux
Verzia 1.1 (13. 6. 2012)
Veľkosť 3,3 MB
2.2+

2,41 €

 MôjAndroid.sk TIP: Instapaper: populárna offline čítačka dostupná už aj pre Android

Tento článok je rozdelený na viacero častí:

  1. časť: Predstavenie aplikácií Pocket a Instapaper,
  2. časť: Aplikácia Pocket a jej hodnotenie,
  3. časť: Aplikácia Instapaper a jej hodnotenie,
  4. časť: Vyhodnotenie a víťaz duelu,
  5. časť: Galéria screenshotov oboch aplikácií.
20.6.2012

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+