MojAndroid

Predčasné voľby už doslova klopú na dvere a my sme sa preto rozhodli vytvoriť pre vás ďalšiu časť seriálu Aplikácie pre môj Android práve s touto tématikou.

 

Voľby 2012 Slovensko

Aplikácia s názvom Voľby 2012 Slovensko, ktorá nie je ničím iným ako zoznamom politických strán s kandidátnymi listinami. V aplikácii s jednoduchým a prehľadným prostredím nájdete teda všetky politické hnutia, ktoré sa budú 10. marca v parlamentných voľbách uchádzať o váš hlas. Názvy jednotlivých strán sú usporiadané podľa čísla, ktoré im bolo pridelené na prvom zasadnutí ústrednej volebnej komisie. Po kliknutí na niektorú z nich sa objaví zoznam všetkých kandidujúcich v danej strane podľa poradia na kandidátnej listine.

 

Voľby 2012 Slovensko
Pasqualle
Verzia 1.0 (4. 2. 2012)
Veľkosť 123 kB
2.3+

Zadarmo

 

eVoľby 2012 

S jedným návrhom a aktívnym spôsobom ako vylepšiť volebný systém na Slovensku prichádza spoločnosť SmartOnCloud.com, ktorá vytvorila jedinečnú aplikáciu eVolby 2012 (eElections), ktorá by mohla byť prvou lastovičkou v tom, ako zjednodušiť a zlacniť voľby (akékoľvek) v našej krajine.

Aplikácia ponúka kompletný zoznam politických strán, kompletný zoznam všetkých kandidátov, ktorým môže „volič“ dávať bez problémov preferenčné hlasy a zároveň si môže vybrať stranu, ktorá mu je sympatická.

Samozrejme, aplikácia má isté nedokonalosti, a vďaka nim by momentálne nebola použiteľná na ostré voľby (iba jeden hlas, zabezpečenie, preferenčné hlasy obmedzenia, výber strany obmedzený iba na jednu). Je však vynikajúcim nástrojom na to, ako získať údaje o volebných preferenciách používateľov Android zariadení.

Samozrejme, aplikácia je len akýmsi náznakom, návodom pre kompetentných, kadiaľ by sa mohol vývoj uberať, keď sa zmení volebný systém a zákon. Dúfajme teda, že kompetentní nás čoskoro časovým skokom dobehnú a razom sa svojim myslením ocitnú v našom storočí pri návrhoch o zmenách volebného zákona.

 

eVolby 2012 (eElections)
SmartOnCloud.com
Verzia 1.0 (18. 2. 2012)
Veľkosť 178 kB
2.2+

Zadarmo

 

Ja Volím – Voľby 2012 – NR SR

Táto aplikácia vám ponúka pohľad do volebnej kuchyne politických strán, ich kandidátky a prieskum, ktorý vám napovie čo to o hlasovaní používateľov Android zariadení. Dozvedieť sa môžete preferencie strán, preferencie strán z vášho okolia, zoznam kandidátov, ale môžete si zistiť aj zoznam kandidátov, ktorých možno poznáte zo svojho okolia.

Na stiahnutie kandidátov a ich údajov musíte použiť internetové pripojenie a trvať to celé može až tri minúty. Aby vám správne fungovali grafy, musíte doinštalovať ChartDroid aplikáciu. Potom vám už nič nebráni v tom, aby ste si v prehľadných grafoch pozreli aké majú jednotlivé strany početné zastúpenie vo vašom okolí, strany s preferenciami nad 3% a politické hnutia vo vašom okolí, ktoré taktiež dosiahli minimálne 3% všetkých odoslaných hlasov.

 

Ja Volím – Voľby 2012 -NR SR
ManufakturApps
Verzia 1.3 (29. 2. 2012)
Veľkosť 559 kB
1.6+

Zadarmo

 

Voľby 2012 Slovensko

A je tu ďalšia aplikácia k volebnej téme. Tentoraz si môžete zahádzať paradajky alebo zdvihnúť prst pri rôznych kandidátoch. Aplikácia má názov Voľby 2012 Slovensko.

Vyberať si môžete z dvoch rôznych kandidátov a buď si zvolíte možnosť zdvihnutého prsta alebo hodíte paradajku. Zaujímavá aplikácia so zaujímavými výsledkami. Možno nakoniec budete aj vy prekvapení, kto vám je vlastne sympatický a kto nie. Svojich obľúbencov alebo naopak politikou, ktorých nemáte veľmi v láske, môžete vyberať z TOP 15 kandidátov politických strán, ktoré sú podľa prieskumov nad hranicou 2,5%. V aplikácii tiež zistíte, ktorý politici patria medzi TOP 25 najobľúbenejších alebo naopak, medzi najmenej obľúbených.

K dispozícii je aj aktuálny zoznam kandidátov jednotlivých strán.

 

Voľby 2012 Slovensko
BTSOFT, s.r.o.
Verzia 1.0 (10. 2. 2012)
Veľkosť 1,2 MB
2.1+

Zadarmo

 

Príšerky

Vývojári z Analytica Design vytvorili aplikáciu s Augmented realitou, ktorá zobrazí pravú tvár a informácie o poslaní každého politika, na ktorého billboard namieriš kameru telefónu. Zistenia môžu byť šokujúce, politici sú v skutočnosti “príšerky”! Pomôžte ich odhaliť aj vy a dajte o nich vedieť všetkým známym prostredníctvom sociálnej siete Facebook. Osud Slovenska je aj vo vašich rukách! Ak sa chcete trochu pobaviť na úkor našich politikov, potom odporúčame práve túto aplikáciu ;).

 

Príšerky
Analytica Design spol. s r.o.
Verzia 1.1 (17. 2. 2012)
Veľkosť 16 MB
2.1+

Zadarmo

 

Voľby 2012 – môj kandidát

Ďalšia aplikácia, ktorá disponuje zoznamom kandidátov jednotlivých politických strán. Na rozdiel od predchádzajúcich aplikácií však ponúka aj celú radu zaujímavých štatistík. Môžete sa tak dozvedieť aký je priemerný vek kandidátov, koľko rokov má najmladší alebo najstarší kandidát, aké vzdelanie dosiahli alebo koľko kandidátov sú podnikateľmi alebo podnikateľkami. V záložke “Známi” navyše môžete nájsť tých kandidátov, ktorých by ste mohli poznať – títo sú vyhľadaný na základe mien kontaktov vo vašom telefónnom zozname.

 

Voľby 2012 – môj kandidát
WebTech, s.r.o.
Verzia 1.1 (12. 2. 2012)
Veľkosť 94 kB
1.5+

Zadarmo

 

Aplikácie politických strán

Politických strán, ktoré informujú o aktuálnom volebnom programe prostredníctvom vlastnej Android aplikácie je len niekoľko. Patria tu aplikácie strany SMK, SDKÚ-DS a Strany zelených.

 

SDKÚ-DS 2012

Aplikácia SDKU-DS 2012 ide ruka v ruke s oficiálnymi webovými stránkami tejto politickej strany. Nájdete tu aktuálne novinky z predvolebnej kampane, volebný program prezentovaný pod názvom 4×4 riešenia, informácie o splnených sľuboch a samozrejme aktuálny zoznam kandidátov strany spolu s ich životopismi a fotografiami.

 

SDKÚ-DS 2012
SDKU-DS
Verzia 2012/02/02 (2. 2. 2012)
Veľkosť 2,8 MB
2.2+

Zadarmo

 

Strana maďarskej koalície

Aplikáciu, ktorá informuje o kandidátoch a volebnom programe má aj Strana maďarskej koalície. Aplikácia informuje tiež o aktuálnych predvolebných mítingoch a o umiestnení centrál strany. Nechýba kategorické zaradenie kandidátov do jednotlivých okresov, z ktorých pochádzajú. Program je pre väčšiu prehľadnosť taktiež  rozdelený do niekoľkých kategórií.

 

Strana maďarskej koalície
APPSTERS.ME
Verzia 1.0 (24. 1. 2012)
Veľkosť 1,1 MB
2.0+

Zadarmo

Zelenšie Slovensko

Z trošku iného súdka je aplikácia Strany zelených, ktorá sa programovo presadzuje v ochrane zdravia spoločnosti, zdravia ľudí a zdravého životného prostredia. V aplikácií nájdete volebný program strany a tiež zaujímavú aplikáciu pre “zazelenanie” vášho okolia. Fotografie vytvorené v aplikácií môžete totiž dopĺňať o stromy alebo kvety rôznej veľkosti a druhu.

Aplikácia Zelenšie Slovensko

9.3.2012

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+