MojAndroid

Mnohí ľudia sú zvyknutí na písanie dokumentov či iných textových súborov na klávesnici počítača či notebooku. Veľké rozmery, množstvo klávesov a skratiek – to robí tieto klávesnice pohodlnými. Písanie na malých displejoch Android tabletov a hlavne smartfónov tak môže byť pre týchto ľudí veľmi nepohodlné. Riešením môže byť voľba niektorej z alternatívnych klávesníc pre Android, ktorých na Android Markete nájdeme našťastie niekoľko desiatok. A to je presne to, o čo sa teraz budeme zaujímať. Ako si teda vybrať tú správnu Android klávesnicu?

Užívatelia Androidu majú na výber z niekoľkých desiatok alternatívnych klávesníc, no výber tej pravej klávesnice môže byť veľmi ťažký. Našťastie, nemusíte všetky klávesnice vyskúšať. My vám ich roztriedime podľa štyroch štýlov písania a vy si už len vyberiete, ktorá je pre vás tá pravá. Označíme aj najlepšie klávesnice z každého štýlu písania a ak sa nebudete vedieť rozhodnúť medzi niektorým zo štýlov, porovnáte si práve tie najlepšie klávesnice z každého a rozhodnete sa, ktorá klávesnica je pre vás tá pravá. Poďme na to!

Štýl č.1 – Dotyk

Prvým zo štýlov bude Dotyk. Ide o štýl písania, na ktorý sme všetci zvyknutí a prichádza ako predinštalovaný do všetkých dotykových smartfónov a tabletov. Tento štýl zadávania textu spočíva v tom, že každé jedno písmeno zadávate samostatne, až kým nenapíšete celé slovo, ktoré potom od druhého slova oddelíte medzerou alebo interpunkčným znamienkom. Nejde o najrýchlejšiu metódu písania, no na túto metódu môžete byť zvyknutí hlavne z desktopových a notebookových klávesníc a preto vás nik nebude odsudzovať, ak si zvolíte práve jednu z nasledujúcich klávesníc. Ak sa neradi prispôsobujete novým štýlom písania, toto je pre vás to “pravé orechové”.

Klávesnice:

Smart Keyboard !TOP!

Ak ste rozhodnutí zaplatiť si za pohodlnejšie písanie 1,99 € , tak choďte na Android Market a kúpte si klávesnicu Smart Keyboard PRO. Samozrejme, že si túto klávesnicu môžete otestovať aj v neplatenej – lite verzii. Smart Keyboard je výborná multitouch klávesnica, ktorá vám umožňuje obrovské množstvo nastavení – skiny, veľkosť klávesov, vzdialenosť medzi jednotlivými klávesami, pridávanie rôznych skratiek, atď. Zaujímavá je aj funkcia, ktorá podržaním každej klávesy napíše jeden zo symbolov, čo je podobné ako pri Gingerbread klávesnici a jej zadávaní symbolov, v ktorej sa všetky symboly zobrazujú aj v samostatnom boxe. Prepnúť si môžete aj na metódu zadávania textu T9, ktorá vám zobrazí na displeji väčšie klávesy, ktoré trafíte prstom presnejšie a jednoduchšie. Tento spôsob zadávania textu sa spolieha na predikciu – zobrazovanie možných slov, ktoré chcete napísať na základe začiatočných písmen, ktoré ste už zadali. Medzi podporovanými jazykmi nájdete aj češtinu a slovenčinu.


Smart Keyboard Trial
Dexilog, LLC
Verzia 4.5.0 (25. 8. 2011)
Veľkosť 1,4 MB
1.5+

Zadarmo

Smart Keyboard PRO
Dexilog, LLC
Verzia 4.6.0 (20. 12. 2011)
Veľkosť 1,4 MB
1.5+

€1.99

Gingerbread klávesnica

Ďalšia z klávesníc, ktorú si predstavíme je predinštalovaná klávesnica z Android verzie 2.3 Gingerbread. Takúto klávesnicu nájdete vo svojom Android zariadení, pokiaľ v ňom máte verziu operačného systému Gingerbread a nemáte ju doplnenú o žiadnu používateľskú nadstavbu ako napr. HTC Sense, Motoblur či Touchwiz. Táto klávesnica je veľmi funkčná, jednoduchá a prináša aj multitouch podporu. Bola vyvinutá z predošlej verzie klávesnice, ktorá sa nachádzala vo verzii 2.2 Froyo, aby priniesla používateľom jednoduchšie a lepšie prostredie pri písaní správ či e-mailov. Pokiaľ sa vám táto klávesnica páči a nemáte ju vo svojom Android zariadení, môžete si ju stiahnuť z Android Marketu pomocou nasledujúcich odkazov v dvoch verziách. Platená verzia obsahuje naviac niekoľko tém a nastavení ako veľkosť či tvar kláves, intenzita vibračnej odozvy, … Táto klávesnica podporuje český aj slovenský jazyk a pre ich fungovanie si musíte stianuť aj špeciálny slovník.


Keyboard from Android 2.3
Steven Lin
Verzia 1.0.15.2 (24. 4. 2011)
Veľkosť 1,7 MB
2.2+

Zadarmo

Keyboard from Android 2.3 +
Steven Lin
Verzia 1.0.15.2 (24. 4. 2011)
Veľkosť 1,7 MB
2.2+

€1.54

Slovak LP for GK
Steven Lin
Verzia 1.0 (6. 4. 2011)
Veľkosť 1,4 MB
2.1+

Zadarmo

Czech LP for GK
Steven Lin
Verzia 1.0 (7. 2. 2011)
Veľkosť 620 kB
2.1+

Zadarmo

 

HTC IME klávesnica

Ak ste majiteľom zariadenia s logom HTC, nájdete v ňom klávesnicu, ktorá prešla oproti klasickej Gingerbread klávesnici niekoľkými zmenami – k lepšiemu. Táto klávesnica ponúka niektoré extra funkcie, ktoré iné klávesnice nemajú. Obsahuje takisto metódu zadávania symbolov dlhším podržaním klávesy. Ak nieste majiteľom HTC zariadenia, nezúfajte. Aj pre vás tu máme HTC IME klávesnicu, ktorú si môžete stiahnuť z nižšie uvedených odkazov:

HTC klávesnica

HTC IME klávesnica pre zariadenia s WGA, WVGA, FWVGA, 480×800+ rozlíšením displeja

Pre zariadenia s OS Android 2.2 Froyo

Pre zariadenia s OS Android 1.5 až 2.1

HTC IME klávesnica pre zariadenia s HVGA a 320×480 rozlíšením

Pre zariadenia s OS Android 2.2 Froyo

Pre zariadenia s OS Android 1.6 až 2.1

Pre zariadenia s OS Android 1.5

POZOR! Inštalovanie jednej z vyššie uvedených HTC IME klávesníc vykonávate na vlastné nebezpečenstvo. Za prípadné poškodenie softvéru vášho zariadenia neručíme. Originálny článok o HTC IME klávesniciach nájdete TU.

Návod na inštalovanie:

  • stiahnite a rozbaľte si ZIP súbor s danou klávesnicou a preneste ich na svoju SD kartu alebo pamäť telefónu,
  • nainštalujte si oba .apk súbory HTC_IME aj Clicker (pomocou správcu súborov). Používatelia nadstavby Sense nemusia inštalovať Clicker.apk,
  • choďte do Menu – Nastavenia – Jazyk a klávesnica – a zašktrnite HTC_IME mod,
  • choďte do SMS správ, zvolte vytvoriť novú správu a dlhším podržaním tlačidla v ľavom spodnom rohu alebo kdekoľvek v poli pre zadávanie textu, zmeňte metódu zadávania textu na HTC_IME
  • viac sa dozviete v príspevku na XDA fóre

Pri HTC IME klávesnici ešte chvíľu ostaneme. Existuje možnosť, ako si vytvoriť vlastnú HTC IME klávesnicu. Pre zariadenia s nižším rozlíšením displeja zvoľte túto možnosť, pre zariadenia s vyšším rozlíšením displeja zvoľte túto možnosť. Po registrácii si môžete vytvárať od začiatku svoju vlastnú HTC IME Klávesnicu, ktorú si potom môžete nainštalovať do svojho Android zariadenia.

Ice Cream Sandwich klávesnica

Po nedávnom predstavení sa objavila klávesnica s motívom najnovšej verzie operačného systému Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Ide o jednoduchú klávesnicu, ktorá má všetky funkcie, tak ako ozajstná ICS klávesnica, vrátane Speech-to-text funkcie. Dizajnom sa táto alternatívna klávesnica vracia k Androidu 1.6 Donut, no v jednoduchosti je krása. Túto klávesnicu nájdete na Android Markete dostupnú pre všetky zariadenia zadarmo.


Ice Cream Sandwich Keyboard
Binary Bulge
Verzia 1.0 (22. 11. 2011)
Veľkosť 3,8 MB
1.6+

Zadarmo

 

Štýl č.2 – Predikcia

Druhým aspektom na výber klávesnice bude predikcia. Voľnými slovami – ide o návrh či predvídanie slova, ktoré telefón vyberie podľa už napísaných znakov.  Je to akási novodobá podoba staršej metódy T9. Predikciu nájdeme v operačnom systéme Android integrovanú, preto je práve tento štýl písania pre mnohých ten pravý, nakoľko si naň už zrejme zvykli. Určite ide o metódu, ktorá uľahčuje písanie správ či e-mailov. Slovo, ktoré píšete a zjaví sa vám v predikcii, sa po vašom potvrdení ukladá do vášho osobného slovníka, s ktorým potom neskôr telefón pracuje. V zariadení nájdete od výroby v slovníku základné slová ako mama či auto, zložitejšie slová ako napríklad najkrajšie musíte najprv napísať znak po znaku a až potvrdením ich pridáte do vášho slovníka, ktorý pri ďalšej predikcii slovo už poznať bude.

Klávesnice:

SwiftKey X !TOP!

Jednou z alternatívnych klávesníc, ktorá využíva metódu predikcie je aj SwiftKey X. Slová si ukladá do slovníka presne podľa postupu, ktorý sme opísali vyššie, takže sa nemusíte báť, že by ste po zadaní zložitejšieho slova museli písať to isté slovo v ďalšej správe po druhýkrát. Táto alternatívna klávesnica disponuje množstvo nastavení. Medzi rozloženiami klávesnice nájdeme QWERTY, QWERTZ, QZERTY, AZERTY, DVORAK, COLEMAK, Arabské, Bulharské, Grécke, Hebrejské, Škandinávske, Ruské aj Ukrajinské. Medzi podporovanými jazykmi nájdeme aj češtinu, aj slovenčinu. Zaujímavou vlastnosťou tejto klávesnice je tá, že si dokáže pomocou internetového pripojenia “prečítať” vaše príspevky v sociálnych sieťach či e-maily, aby doplnila váš užívateľský slovník o slová, ktorá používate častejšie. Klávesnicu nájdete na Android Markete v 4 verziách – 2 platených (smartfón, tablet) a dvoch bezplatných (smartfón, tablet). Všetky verzie si môžete stiahnuť / zakúpiť pomocou nižšie uvedených odkazov.


SwiftKey X Keyboard
TouchType Ltd
Verzia 2.2.0.77 (4. 12. 2011)
Veľkosť 4,8 MB
2.1+

€2.25

SwiftKey X Keyboard Free
TouchType Ltd
Verzia 2.2.0.77 (4. 12. 2011)
Veľkosť 4,8 MB
2.1+

Zadarmo

SwiftKey Tablet X Keyboard
TouchType Ltd
Verzia 2.2.0.77 (4. 12. 2011)
Veľkosť 5,2 MB
2.1+

€3.99

SwiftKey Tablet X Free
TouchType Ltd
Verzia 2.2.0.77 (4. 12. 2011)
Veľkosť 5,2 MB
2.1+

Zadarmo

 

A.I.Type klávesnica

A.I.Type klávesnica je obdobou pre vyššie uvedenú SwiftKey X. V tejto alternatívnej klávesnici sa kladie dôraz takisto na inteligentnú ponuku slov – predikciu. Zásadným rozdielom medzi T.I.Type a SwiftKey X klávesnicami je ten, že prvá menovaná má ako základnú predinštalovanú Gingerbread klávesnicu, čím môže byť pre niektorých používateľov prívetivejšia. Hoci je táto klávesnica menej známa ako jej konkurencia, určite má koncovému zákazníkovi čo ponúknuť. Čo je však mínusom tejto klávesnice je fakt, že predikciu nájdete len v jazykoch ako angličtina, španielčina, nemčina, taliančina, arabčina, ruština a hebrejčina. Slovenská predikcia sa dokonca ani neplánuje v budúcnosti. To je však možno nepodstatné pre ľudí, ktorí píšu správy bez diakritiky. Medzi ďalšie zaujímavé funckie tejto klávesnice patrí napríklad možnosť tém či nastavenia farby pozadia alebo písma. Klávesnica je na Markete v dvoch verziách, trial verzia vám ponúkne 15 dní skúšania zadarmo.


 

A.I.type Keyboard Free Trial
A.I.type
Verzia 1.7.2 (29. 12. 2011)
Veľkosť 6,3 MB
2.1+

Zadarmo

A.I.type Keyboard Plus
A.I.type
Verzia 1.7.2 (29. 12. 2011)
Veľkosť 6,2 MB
2.1+

€3.85

 

 

Štýl č.3 – Swipe alias “šmyk”

Len veľmi ťažko sa hľadá výraz, ktorý by presne vystihoval typ klávesníc, ktoré si ideme teraz predstaviť. Slovenský výraz šmyk sa nám zdal byť najvhodnejší. Klávesnice typu swipe si v poslednej dobe získali obrovskú popularitu u používateľov OS Android. V čom sú tieto klávesnice iné? Lepšie? Jedným z hlavných dôvodov je rýchlosť. Predsa len “šmýkanie” sa z klávesu na kláves je rýchlejšie ako zadávanie znakov po jednom. Zaujímavá je možno aj extravagancia a výnimočnosť, ktorá k tomuto typu klávesníc určite patrí.

Klávesnice:

Swype

Swype je asi najznámejšia klávesnica svojho druhu a je ňou odôvodnene. Je to veľmi rýchla a presná swipe klávesnica s obrovským množstvom skrytých skratiek či obrovským slovníkom, ktorý takisto dokáže čítať slová z vašich sociálnych sietí alebo kontaktov (zrejme aj SMS). Samozrejmosťou je aj integrácia predikcie, ktorá je vhodná najmä v situáciách, kedy ste slovo “na-swipe-ovali” zle. Ide o veľmi prepracovanú klávesnicu, ktorá má však jednu obrovskú nevýhodu. Na Android Markete ju budete hľadať márne, nájdete ju len v niekoľkých predvolených zariadeniach. Ak nie ste majiteľom jedného z takýchto zariadení, ste odkázaní na ich beta verziu alebo na pirátsku verziu klávesnice. Obrovská škoda. Myslím, že táto klávesnica by na Android Markete dokázala zarobiť nekresťanské peniaze :-)

SlideIT

Klávesnica SlideIT funguje na rovnakom princípe ako Swype – prstom prejdete po jednotlivých písmenách slova, ktoré chcet napísať. Hoci je táto klávesnica o štipku pomalšia a menej prepracovaná ako Swype, ponúka veľké množstvo nastavení. Medzi tie najzaujímavejšie patrí napríklad možnosť písania písmen a znakov na dotykovom poli (niečo ako graffiti) namiesto ťukania či swipovania slov. Medzi 45 podporovanými jazykmi nájdeme aj češtinu či slovenčinu a poteší aj možnosť skinovania klávesnice. Doteraz si túto klávesnicu stiahlo viac ako 3,000,000 používateľov, čo svedčí o tom, že je naozaj dobrá. Skúsiť si ju môžete aj vy, na Android Markete nájdete okrem platenej verzie aj tú bezplatnú, ktorá by vám mala dostatočne priblížiť prostredie a fungovanie tejto alternatívnej klávesnice.

 

Klávesnice SlideIT
Dasur Ltd.
Verzia 4.5 (30. 11. 2011)
Veľkosť 2,6 MB
1.5+

€4.50

 

Klávesnice SlideIT – demo
Dasur Ltd.
Verzia 4.5 (30. 11. 2011)
Veľkosť 2,6 MB
1.5+

Zadarmo

SlideIT Slovak Pack
Dasur Ltd.
Verzia 2.1 (22. 6. 2010)
Veľkosť 1,1 MB
1.5+

Zadarmo

Český jazykový balíček SlideIT
Dasur Ltd.
Verzia 2.2 (14. 3. 2011)
Veľkosť 961 kB
1.5+

Zadarmo

 

 

Ultra Keyboard

Ide o klávesnicu, ktorá v jednom balíku skrýva niekoľko štýlov písania. Po aktivovaní “tracing” v nastaveniach sa z tejto klávesnice stáva plnohodnotná swipe klávesnica, ktorá môže rýchlosťou a prepracovaním konkurovať aj klávesniciam Swype či SlideIT. Okrem perfektného swipovania sa môžete tešiť na výbornú predikciu, možnosť zmeny témy či dokonca aj na funkciu, ktorá vám na pozadí klávesnice zobrazuje obsah zhliadaný kamerou, aby ste viac počas písania SMS správ nezakopli! Všetky funkcie, vrátane speech-to-text či prekladača, si môžete vyskúšať aj v bezplatnej trial verzii tejto alternatívnej klávesnice, ktorá sa okrem iného odlišuje od konkurencie aj nižšou cenou.


 

Ultra Keyboard Trial
Binary Bulge
Verzia 6.1.06 (22. 11. 2011)
Veľkosť 3,3 MB
1.5+

Zadarmo

Ultra Keyboard
Binary Bulge
Verzia 6.1.06 (22. 11. 2011)
Veľkosť 3,3 MB
1.5+

€2.10

 

 

TouchPal Keyboard !TOP!

Miesto v tejto skupine klávesníc si určite zaslúži aj TouchPal. Ide o alternatívnu klávesnicu, ktorá v sebe kombinuje všetko, čo by alternatívna klávesnica mala obsahovať. Nájdete tu metódu zadávania textu dotykom, swipovaním a dokonca TouchPal ponúka aj výbornú predikciu. Medzi najzaujímavejšie funkcie tejto klávesnice patrí TouchPal Curve – patentovaná metóda písania slova, kedy stačí, aby ste v polovici swipovania dlhého slova prestali a predikcia ho automaticky doplní (ak sa slovo nachádza v slovníku). Klávesnica si automaticky doplní slovník aj o vaše kontakty, takže sa nemusíte báť, že by ste zadávali dlhé a zložité priezvisko kontaktu znak po znaku. Slovník si TouchPal dokáže dokonca aj zálohovať na SD kartu a neskôr si ho obnoviť, takže sa vám po preinštalovaní aplikácie objavia zas vaše známe slová. Čo je však na tejto klávesnici okrem všetkých týchto funkcií najlepšie? Je zadarmo! Jediné, čo nás pri tejto klávesnici mrzí je absencia českého či slovenského jazyka, ktorá však príde, dúfajme, čoskoro.


TouchPal Keyboard
CooTek
Verzia 4.8.4 (19. 12. 2011)
Veľkosť 4,9 MB
1.5+

Zadarmo

 

 

Štýl č.4 – Dobrodružstvo

Pokiaľ ste typ človeka, ktorý má rád dobrodružstvo a neobvyklé veci, nájdete svoj typ klávesnice zrejme v tejto sekcii. Pri písaní správ s týmito klávesnicami ide skôr o akúsi výnimočnosť či až zábavu. Označiť by sme to mohli aj slovom experimentovanie. Aby ste si zvykli na písanie textu pomocou nasledujúcich klávesníc budete potrebovať zrejme oveľa viac tréningu ako pri ostatných alternatívach, no v konečnom dôsledku môžu byť nasledujúce klávesnice najrýchlejšou cestou písania. O tom, či by ste takéto klávesnice vôbec vyskúšali sa rozhodnite po prečítaní nasledujúcich riadkov.

Klávesnice:

Thumb Keyboard

Klávesnica, ktorá je určená pre tých, ktorí sú zvyknutí držať svoje Android zariadenie v oboch rukách alebo robiť na ňom len so svojim palcom/palcami, nesie názov Thumb Keyboard. Táto klávesnica ponúka až 10 rozložení klávesov, presnú predikciu, bigram predikciu (návrh slova na základe predošlého slova) či dokonca aj viac ako 25 tém! Hoci táto klávesnica nepodporuje slovenský ani český jazyk, určite si zaslúži byť v našom zozname, nakoľko ide zrejme o jedinú klávesnicu svojho druhu, ktorú môžeme nájsť na Android Markete.


Thumb Keyboard (Phone/Tablet)
Beansoft
Verzia 4.3.5 (8. 12. 2011)
Veľkosť 7,7 MB
2.2+

€1.79

 

 

8pen !TOP!

Klávesnica, ktorá nesie názov 8pen predstavuje úplne novú metódu písania textu, takú, s akou sme sa v tomto článku ešte nestretli. Rozdeľuje písmená do 4 kvadrantov, pričom ku stredu umiestňuje písmená, ktoré používate najčastejšie. Ak chcete napísať slovo, umiestnite svoj prst najprv do stredu klávesnice a potom prechádzate po jednotlivých písmenách, ktoré sa zároveň zapisujú. Je ťažké opísať fungovanie tejto klávesnice, preto si radšej pozrite nasledujúce video alebo si klávesnicu rovno kúpte z Android Marketu za cenu 0,99€. Aby ste sa na tejto klávesnici naučili písať čo najrýchlejšie, autori umiestnili na Market hru, ktorá by mala zlepšiť práve váš vzťah k tejto alternatívnej klávesnici, s názvom 8pen Wordcup.


 

8pen
8pen Ltd.
Verzia 2.5.3.3 (28. 12. 2011)
Veľkosť 1,7 MB
1.6+

€0.99

8pen Wordcup (game)
8pen Ltd.
Verzia 1.1.0 (1. 12. 2011)
Veľkosť 15 MB
1.6+

Zadarmo

MessagEase

Ďalšia alternatívna klávesnica, tentokrát bezplatná, ponúka taktiež zaujímavé riešenie pre písanie textu. V niečom podobná ako 8pen, ponúka písmená zobrazené v niekoľkých plochách na displeji. Tých plôch je dokopy 9 a každá jedna plocha obsahuje jedno hlavné a mnoho vedľajších písmen. Len ťažko sa dá opísať presný princíp písania na tejto alternatívnej klávesnici, preto si radšej pozrite nasledujúce video, ktoré tento princíp zachytilo dokonale. Takisto aj pri tejto klávesnici autori vytvorili hru na zdokonalenie vašich schopností.


 

MessagEase Keyboard
Exideas
Verzia 5.8.3 (28. 11. 2011)
Veľkosť 4,0 MB
2.1+

Zadarmo

MessagEase Game
Exideas
Verzia 5.6 (20. 12. 2011)
Veľkosť 2,9 MB
2.1+

Zadarmo

 

 

Flit

Ďalšia zaujímavá klávesnica, ktorá sa podobá na svojho predchodcu. Písmená sú rozhádzané do 8 políčok, pričom v každom z políčok sa nachádza jedno hlavné písmeno a 8 vedľajších. Hlavné písmeno zadáte iba dotykom, zatiaľ čo vedľajšie písmeno zadáte podržaním daného tlačidla a pohybom prsta k písmenu, ktoré chcete napísať. Klávesnica je takisto bezplatná, tak neváhajte a odskúšajte si aj vy tento nezvyčajný spôsob písania textu vo vašom Android zariadení. Flit Extra Layout vám zas poskytne tlačidlá do aplikácií, ktoré vám softvérovo či hardvérovo chýbajú.

 

Flit Keyboard
Locnet
Verzia 2.5.4 (18. 12. 2011)
Veľkosť 117 kB
1.6+

Zadarmo

 

Flit Extra layout
Locnet
Verzia 1.0.0 (25. 4. 2011)
Veľkosť 29 kB
1.6+

Zadarmo

 

Ďalšie zaujímavé alternatívne klávesnice pre vaše Android zariadenia:

TSwipe-Pro keyboard
Krich Charoenpoldee
Verzia 4.0.0925.1900 (25. 9. 2011)
Veľkosť 2,6 MB
1.6+

Zadarmo

 

Arrows Keyboard
FullyInvolvedMedia.com
Verzia 3.5 (29. 3. 2011)
Veľkosť 3,8 MB
2.2+

€0.70

 

MegaKeys Keyboard
Delta Mobile
Verzia 1.0 (25. 5. 2011)
Veľkosť 837 kB
2.2+

€0.72

 

 

HexBoard Keyboard
RidiculousX
Verzia 1.35 (27. 1. 2011)
Veľkosť 220 kB
1.5+

Zadarmo

 

 

Mayabi keyboard
Mayabi Soft
Verzia Lucky (1. 1. 2012)
Veľkosť 4,4 MB
2.2+

Zadarmo

 

 

ClariTap Keyboard
MRT Research
Verzia 1.1 (24. 9. 2011)
Veľkosť 947 kB
1.5+

€2.31

 

Perfect Keyboard
Perfect Keyboard
Verzia 1.3.2 (1. 12. 2011)
Veľkosť 2,2 MB
2.2+

€2.12

TIP od čitateľov MôjAndroid.sk:

MultiLing Keyboard
Honso
Verzia 0.56.1 (14. 12. 2011)
Veľkosť 895 kB
2.1+

Zadarmo

 

Dúfame, že sme Vám týmto článkom aspoň trochu pomohli pri výbere tej správnej alternatívnej klávesnice a uľahčili sme vám niekoľko vzácnych chvíľ. Ak by ste náhodou poznali ešte nejakú alternatívnu Android klávesnicu, ktorá stojí za to a nenachádza sa v našom zozname, tak zverejnite jej názov a odkaz na Android Market do komentára pod článkom.

Seriál “Aplikácie pre môj Android” ponúka prehľad najdôležitejších aplikácií, ktoré sú dostupné pre Android používateľov.
Tento týždeň sme sa venovali téme “Alternatívne Android klávesnice”, na budúci týždeň pre vás pripravujeme článok “Najlepšie hudobné aplikácie pre Android“.
Ak máte tipy na aplikácie, ktoré používate, pošlite nám ich vyplnením tohto formulára “Poslať TIP na hudobnú aplikáciu

Zdroj: AndroidMarket, lifehacker

2.1.2012

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+