MojAndroid

Bezpečnosť mobilných zariadení dnes nezaručia ani prepracované heslá a číselné kombinácie. Tie totižto dokáže odhaliť najnovší softvér z dielne vedcov Massachusettskej univerzity. Jeho princíp je veľmi jednoduchý – skúma polohu prstov voči rozloženiu klávesnice či číselníka. Celý systém pracuje na analýze videa, ktoré môžete nahrať aj v slabšej kvalite a z väčšej vzdialenosti. Napríklad pri analýze hesla z videa nahraného cez Google Glass vo vzdialenosti 3 metre je úspešnosť jeho rozpoznania až 90%. Celý projekt bude prezentovaný na konferencii BlackHat 2014, kde vedci odhalia aj ďalšie vymoženosti svojho projektu.

Ochranou pred takýmto systémom má byť klávesnica s poprehadzovanými polohami znakov, ktorú však dnes využíva len mizivé percento používateľov (ak vôbec niekto). Je ale otázne, ako často sa podobný softvér používa v praxi. Každopádne, ak vo svojom Android zariadení udržiavate citlivé informácie, mali by ste sa zamyslieť, či je naozaj také bezpečné, ako si myslíte. Riešenie môže byť tiež pravidelná zmena hesla, samostatné zabezpečenie aplikácií heslom či 2-stupňová autentifikácia.

Zdroj: CNN

15.7.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+