MojAndroid

Podľa najnovších informácií predstaví zajtra spoločnosť MediaTek nový osemjadrový procesor, ktorý do dostupnejších zariadení prinesie funkcie z tých najlepších smartfónov a tabletov. Ponesie označenie MT6595 a bude sa jednať o 32-bitový procesor s podporou pre 4G LTE siete, Quad HD displeje a taktovaný bude až na frekvenciu 2,5 GHz.

Čip je postavený na štyroch jadrách Cortex-A17 a štyroch Cortex-A7. Podľa všetkého pôjde o procesor určený pre zariadenia strednej triedy a tomu by mala zodpovedať aj jeho cena. Preto je veľmi zaujímavé, že takýto dostupný procesor by mal obsahovať všetky vyššie spomínané funkcie. Je veľmi pravdepodobné, že sa k nim pridá aj nahrávania a prehrávanie videa v rozlíšení 4K, vďaka čomu sa zariadenia strednej triedy opäť o čosi priblížia vlajkovým lodiam.

Náš tip
Neznáme zariadenie dosiahlo v AnTuTu skóre 43 149. Poháňa ho MediaTek

MT6595 sa bude vyrábať v troch verziách – MT6595M bude taktovaný na frekvencii 2 GHz, MT6595 bude dosahovať frekvenciu 2.1-2.2 GHz a najrýchlejší MT6595 Turbo bude mať frekvenciu 2.4-2.5 GHz. Do konca roka by spoločnosť chcela predstaviť aj nové 64-bitové čipy a v tomto období je odhadovaný predaj až 15 miliónov čipov s podporou LTE sietí. To zodpovedá plánom čínskych operátorov, ktorí chcú v roku 2014 predať až 160 miliónov dostupných zariadení s možnosťou pripojenia na LTE siete.

Zdroj: cnBeta via phoneArena

14.7.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+