MojAndroid

Taiwanská spoločnosť pod dlhých obdobiach trápenia konečne zaknihovala pozitívne obdobie. Spoločnosť preukazovala minimálne zisky, či dokonca straty, posledných niekoľko štvrťrokov. Situácií nepomohol ani vlaňajší model HTC One M7, ktorý síce získal obrovské množstvo ocenení, no problémy s dodaním súčiastok spôsobili odklad začiatku predaja a v konečnom dôsledku aj nedostatočné výnosy. Zdá sa však, že spoločnosť HTC sa poučila. Predstavila nový model HTC One M8, ktorý bol takmer dokonalým smartfónom a sľuboval pre spoločnosť návrat k pozitívnym číslam a svoj sľub aj dodržal.

Spoločnosť dnes zverejnila finančné výsledky za druhý kvartál 2014 a konečne sa pozeráme na zisky. Tie činia 92 miliónov USD pri obrate 2,2 miliardy USD, čo sú čísla takmer na úrovni rovnakého obdobia minulého roku. Samozrejme, aj tieto čísla sú ďaleko od tých, ktoré dosahuje napríklad Samsung, napriek tomu ale ide o veľmi pozitívne správy o spoločnosti, ktorú mnohí už neraz odpisovali. HTC však nevsadila všetko iba na jedno zariadenie. Pred časom predstavila plastovú verziu vlajkovej lode HTC One M8 Ace, ktorá konkuruje ostatným vlajkovým lodiam podobnými špecifikáciami a nižšou cenou. Svoje portfólio zariadení doplnila aj o menšiu verziu vlajkovej lode HTC One Mini 2 či iné smartfóny zo strednej triedy. Do konca roku sú sľúbené aj inteligentné hodinky a tablet Volantis od taiwanskej spoločnosti, preto sa nechajme prekvapiť, ako sa bude HTC dariť aj čo sa týka financií.

Zdroj: HTC via engadget 

3.7.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+