MojAndroid

Používatelia smartfónov od Apple strácajú svoju trpezlivosť pri čakaní na iPhone s väčším displejom. Najnovšie údaje totižto ukazujú, že 26% britských spotrebiteľov, ktorí si kúpili Galaxy S5 prešli práve zo smartfónu od Apple, čo je výrazný nárast v porovnaní s 12% v minulom roku. Údaje priniesla spoločnosť Kantar ComTech a boli zhromaždené počas trojmesačného obdobia, končiaceho v máji.

Prechod používateľov z iPhonu už podľa štúdie nie je taký výrazný v Európe, kde miera prechodov na Galaxy S5 predstavuje 17%. Najväčšiu lojalitu k značke Apple samozrejme zaznamenali v Spojených štátoch, kde si Galaxy S5 kúpilo len 8% pôvodných majiteľov iPhonov. Tieto údaje podkladá najmä fakt, že Apple je v tomto regióne domáca značka.

Je veľmi zaujímavé pozorovať väčší záujem používateľov iPhonov o platformu Android, hlavne v čase, kedy sa objavujú neustále špekulácie o tom, že ďalší iPhone 6 bude vybavený väčším displejom, než jeho predchodcovia. Do predstavenia však ostáva viac než dva mesiace, takže dovtedy sa môže vyskytnúť ešte väčšie percento spotrebiteľov, ktorí presedlajú na konkurenciu.

Spokojnosť spoločnosti Samsung pri zachytávaní zákazníkov Applu je však zmiernená tým, že Galaxy S5 nie je v Británii najpredávanejším smartfónom. Kráľom predaja je farebný iPhone 5C s celkovým podielom na trhu 11,1%. Na druhom mieste sa umiestnil výkonnejší iPhone 5S s takmer rovnakým podielom 11% a až na tretej pozícii je spomínaný Galaxy S5 s podielom 9%.

Koľko z vás presedlalo z iPhone na konkurenčný Android ? 

Zdroj: theguardian , foto: mojiphone

 

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+