MojAndroid

Google včera okrem iného spomenul aj svoju hernú službu Google Play Games, ktorá ponúkne niekoľko noviniek. Najnovšie vylepšenia budú súčasťou nového Androidu L, rovnako ako aj Android TV. Medzi novinky patrí ukladanie progresu hry, ukladanie herných profilov a lepšia podpora herných ovládačov.

Google Play Games je stále pomerne nová služba, ktorá bola predstavená iba vlani. Za ten čas si však získala množstvo fanúšikov, ktorí využívajú svoje Android zariadenia aj na hranie hier. Google teraz pre nich predstavil aj možnosť vytvárania  herných profilov. V nich budú môcť hráči získavať rôzne odznaky za úspechy dosiahnuté v jednotlivých hrách, podobne, ako to umožňuje aplikácia Steam pre počítače. Aby bolo zabezpečené, že sa vaše už dosiahnuté úspechy nestratia, Google pridal aj funkciu Saved Games, ktorá uloží váš progres v jednotlivých hrách.

Google pridal aj niekoľko noviniek pre vývojárov. Medzi ne patria napríklad vylepšené štatistiky hier či C++ SDK. V novej verzii Androidu bude podporovaný aj štandard OpenGL ES 3.1 a nový Android Extension Pack (AEP). Vďaka tomu bude možné na Android zariadeniach spustiť ešte kvalitnejšie a graficky prepracovanejšie hry.

Spoločnosť Google si uvedomuje aj to, že užívatelia sa čoraz častejšie snažia pripojiť si k svojmu mobilnému zariadeniu herný ovládač. Preto boli zverejnené štandardy pre gamepady, ktorých sa môžu výrobcovia držať a priniesť tak oveľa viac herných ovládačov kompatibilných s ešte väčším množstvom Android zariadení.

samsung-gamepad-37

Väčšina z týchto noviniek bude dostupná až z príchodom nového Androidu L. Niektoré hry však už podporujú možnosť ukladať si priebeh hry či získavanie rôznych odznakov. Patria medzi ne napríklad Asphalt 8: Airborne, Heroes of Camelot či Robocop.

Zdroj: Android Community

26.6.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+