MojAndroid

Bluetooth reproduktor Pelty, ktorý sa objavil na známej stránke davového financovania Indiegogo, dokáže fungovať len vďaka jednej horiacej sviečke. Využíva totiž fyzikálny fenomén známy ako Peltier-Seebeckov jav alebo termoelektrický efekt, kedy sa napätie generuje vďaka teplotnému rozdielu. V prípade, že stratíte napájanie z elektrickej siete, stačí ak zapálite sviečku a vložíte ju do reproduktora.

Nápad je veľmi podobný s existujúcou nabíjačkou BioLite alebo PowerPot, ktoré umožňujú dobíjať svoje gadgety na táboráku. Tieto produkty sú pritom na trhu už približne 2 roky.

Na fotografiách a v priloženom videu sa reproduktor pelty javí ako dokončený a funkčný produkt, no opak je zatiaľ pravdou. Autori vložili svoju dôveru ľuďom a ako sme uviedli, obrátili sa na davové financovanie na stránke Indiegogo. Potrebujú vyzbierať celkom 100-tisíc dolárov, aby mohli dokončiť vývoj a zahájiť produkciu. Ak by ste sa rozhodli podporiť projekt, svojím darom 199 dolárov získate produkt prednostne, ak sa autorom podarí vyzbierať uvedenú sumu. Bežná cena bola pritom odhadnutá na celkom 300 dolárov, čo je za jeden reproduktor poriadne veľa. Otázna však bude kvalita zvukového výstupu.

Zdroj: indiegogo

25.6.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+