MojAndroid

Len niekoľko mesiacov dozadu sme vás informovali o tom, že Google odkúpil spoločnosť Nest. Akvizícia tejto firmy naznačovala to, o čom sa už dlhšie hovorilo – Google sa chce starať o ľudí a ich domácnosti. Len niekoľko týždňov po tom, ako sa Nest stal súčasťou rodiny Google, sa jeho produkty dali kúpiť aj v obchode Play. Dnes sa však dozvedáme opäť zaujímavú správu. Google odkúpil ďalšiu spoločnosť, tentokrát Dropcam, popredného výrobcu domácich bezpečnostných kamier. Produkty tejto firmy majú obohatiť zariadenia Nest, pričom zo spolupráce týchto dcérskych spoločností by malo vzniknúť zariadenie, ktoré by strážilo váš dom a informovali vás o prostredí v ňom.

Dropcam-Pro-products-640x339

Na svojom blogu informoval o najnovšej akvizícii Dropcam CEO Greg Duffy. Jeho optimistické vyhliadky do budúcnosti sú podporované entuziazmom zo strany oboch spoločností, takže sa na výsledok ich spolupráce môžeme naozaj tešiť. Je možné. že Google začne kamery od Dropcam predávať najprv samostatne prostredníctvom obchodu Play, pričom nové produkty uvedie na trh neskôr tento rok alebo začiatkom toho budúceho. Na správy prichádzajúce z týchto spoločností sa však už teraz tešíme a veríme, že už čoskoro uvidíme univerzálne zariadenie pre naše domácnosti aj na poličkách našich obchodov.

Zdroj: Phandroid

21.6.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+