MojAndroid

Spoločnosť Nest, ktorá bola nedávno odkúpená gigantom Google za 3,2 miliardy dolárov sa podľa informácií snaží o rozšírenie portfólia o zariadenia z kategórie domácej bezpečnosti. Záujem má mať konkrétne o kúpu spoločnosti Dropcam, ktorá je lídrom v oblasti diaľkového monitorovania v spojení s cloudom. Informoval o tom portál TheInformation, ktorý cituje zdroje blízke Googlu.

Dropcam sa zdá byť pre Nest veľmi dobrou voľbou pre rozšírenie svojho portfólia produktov. Ich hlavný produkt s rovnakým názvom je Wi-Fi kamera, ktorá streamuje video majiteľom a umožňuje obojsmernú zvukovú komunikáciu. Súčasťou je aj cloudová služba, v ktorej sa stream ukladá pre neskoršie pozretie. Kameru je možné využiť nie len pre bezpečnosť, ale napríklad aj na sledovanie svojich detí alebo domácich zvierat.

Ani zďaleka nie je jasné, v akom štádiu môžu byť rokovania s Google a Nest a či sa tieto informácie vôbec zakladajú na skutočnosti. Na trhu so zariadeniami inteligentnej domácnosti však začína byť poriadne horúco a preto niet pochýb, že vstupovať chcú aj ostatní giganti ako je Google. Nedávno sa dokonca objavila spáva, podľa ktorej aj Apple plánuje urobiť krok v tejto kategórii. Už v budúcom týždni na WWDC 2014 chce predstaviť spôsob, ako využiť iPhone na ovládanie celej domácnosti.

Zdroj: TheInformation

27.5.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+