MojAndroid

Kalendárov alebo iných nástrojov pre organizáciu času je v Obchode Play obrovské množstvo. Dnes už platí to isté aj o aplikáciách s rozvrhom hodín či inými pomôckami pre študentov. Aplikácia Študent Diár slovenského vývojára Tomino je zameraná najmä na jednoduchosť a pohodlnosť, pričom je ale aj dostatočne spoľahlivá a užitočná a ako autor uvádza, bezpečná.

Ihneď po nainštalovaní a prvom spustení aplikácia vyžaduje prihlásenie, resp. registráciu užívateľa. Zatiaľ nepodporuje prihlasovanie pomocou Google+ či Facebooku, čo je určite škoda, no registrácia je veľmi jednoduchá a nezaberie viac ako niekoľko sekúnd. Autor uvádza, že prostredníctvom mena a hesla si môžme bezpečne uchovať informácie obsiahnuté v aplikácii. Tieto prihlasovacie údaje ale neslúžia k tomu, aby ste mohli k svojmu účtu pristupovať z viacerých zariadení súčasne, ich primárnym a jediným účelom je bezpečnosť.

studentdiary1 studentdiary2 studentdiary3

Hlavné menu aplikácie pozostáva zo štyroch obrazoviek – Úlohy, Predmety, Poznámky a Sviatky. Medzi nimi sa dá presúvať jednoduchým gestom zľava doprava alebo opačne. Po spustení aplikácie sú ale všetky prázdne a vyžadujú si úvodné nastavenie. To spočíva v jednoduchom pridávaní poznámok, úloh, hodín rozvrhu či sviatkov, ktoré si môžete vybrať z kompletného kalendáru mien a významných dní.

studentdiary5 studentdiary6 studentdiary7

Nastavenia jednotlivých udalostí nie sú obšírne, práve naopak, sú veľmi stručné a jednoduché, no svoj účel spĺňajú. V záložke Predmety si môžte zostaviť kompletný rozvrh, pričom ku každému predmetu je možné nastaviť okrem dňa v týždni a času aj miestnosť či vyučujúceho. Navyše predmety sa automaticky zoradia podľa dní v týždni, podľa ktorých sú aj farebne odlíšené. Pri zadávaní úloh si zasa môžete vybrať okrem klasických nastavení ako dátum, miesto, popis aj presné miesto konania, ktoré môžte nájsť aj pomocou Google Maps a v nastaveniach si môžte určiť, ako dlho dopredu chcete byť upozornení pomocou notifikácie. Aplikácia v sebe skrýva aj filtre pre jednotlivé zoznamy či dokonca podporuje aj samostatné vyhľadávanie. Menu aplikácie je lokalizované aj do slovenčiny, no nie je možné ho nastaviť manuálne – automaticky sa prispôsobí jazyku vášho zariadenia.

Verzia: 1.4.0
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 1.4.0
Aktuálna cena: Zdarma

26.5.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+