MojAndroid

Sony dnes prostredníctvom oficiálneho blogu spoločnosti zverejnilo správu o začiatku šírenia aktualizácie pre štyri ďalšie zariadenia zo svojho portfólia. Tak ako sme vás informovali minulý mesiac, jedná sa o smartfóny Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR a multimediálny tablet Xperia Tablet Z. Aktualizácia na Android 4.4 KitKat sa od tejto chvíle začína sprístupňovať na vybraných trhoch, pričom ďalšie budú pribúdať časom.

Spolu so správou boli uvedené aj novinky, na ktoré sa majitelia uvedených smartfónov a tabletu môžu tešiť. V prvom rade sa jedná o všetky vymoženosti novej verzie Androidu, vrátane o niečo vyššieho výkonu a zmeneného používateľského prostredia. Pribudla nová animácia pri štarte zariadenia, nové živé pozadie a zmenené boli rýchle nastavenia v notifikáciách.

Súčasťou aktualizácie je tiež plné portfólio aplikácií z dielne Sony v najnovších verziách a podpora pre Sony SmartBand SWR10 spolu s aplikáciou Lifelog. Vylepšení sa dočkali aj aplikácie pre odosielanie SMS správ, e-mail, Smart Social Camera alebo STAMINA mód.

Spoločnosť tiež informovala o ďalších plánoch priniesť KitKat aj do ďalších zariadení. Aktualizácia, ktorá je plánovaná v priebehu júla bude smerovať do smartfónov Xperia T2 Ultra, Xperia E1 a Xperia M2. Podrobnosti a presný dátum uvedenia bude zverejnený neskôr. Nezabudnite nás informovať v komentároch, či ste boli na aktualizáciu upozornení aj na vašich zariadeniach.

Doplnené: pridali sme screenshoty z priebehu inštalácie a po jej nainštalovaní. Za ich zaslanie ďakujeme čitateľovi Filipovi Šebestovi.

Zdroj: Sony

21.5.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+