MojAndroid

Google+ dostáva v týchto chvíľach veľkú aktualizáciu, ktorá prináša množstvo noviniek a vylepšení. Medzi nimi nájdete aj funkcie Stories a Movies, pomocou ktorých chce Google urobiť poriadok vo vašich fotografiách a albumoch. Google+ Stories dokáže z vašich snímkov a videí vytvoriť graficky pútavý príbeh, ktorý sa zobrazí vo forme interaktívneho fotoalbumu priamo na webe. Najlepšie funkciu tohto albumu pochopíte na praktickej ukážke používateľov Tom de Dorlodot, DJ Steve Aoki a Angela Sackett.

Novinkou na poli automatických vylepšení fotografií na Google+ je tiež funkcia Movies, ktorú už poznáme dlhšiu dobu. Táto vytvára zostrihy s fotografií a videí a dopĺňa ich o efekty, filtre a hudbu. Vďaka tejto funkcii ich však nemusíte vytvárať manuálne, ale Google+ ich vytvorí automaticky za vás z obsahu, ktorý naň nahráte alebo automaticky zálohujete prostredníctvom vášho smartfónu.

Aplikácia Google+ pre Android však nezostáva len pri vyššie zmieňovaných novinkách. Po update sa totižto môžete tešiť na prepracované používateľské prostredie s funkciami, akými sú napríklad vytváranie animovaných gifov, fotografických koláží a podporu veľkých albumov s tisíckami fotografií. Uľahčená bola aj navigácia vo fotoalbume, ktorá je teraz realizovaná pomocou posuvníka aj na základe mesiacov.

Novinkami v používateľskom prostredí sú okrem farebných úprav aj nové tlačidlo pre pridávanie statusov, či menu pre prepínanie medzi profilmi. Jednoduchšie je aj prepínanie medzi komunitami, ktorých ste na Google+ členmi.

Nová aplikácia a funkcie na Google+ spoločnosť sprístupňuje postupne a tak môže chvíľu trvať kým sa objavia aj vo vašom smartfóne. Aplikáciu si vďaka dostupnému APK súboru môžete však nainštalovať už teraz.

—> Nová aplikácia Google+ <—

Zdroj: google blog, Androidpolice

20.5.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+