MojAndroid

Dnes si mobilný telefón môže kúpiť snáď každý. Nie všetci by sme však zvládli jeden postaviť svojpomocne, ako sa povie “na kolene”. Presne to predviedol programátor a fotograf David Hunt len za pomoci bežne dostupných súčiastok a obľúbenej platformy Raspberry Pi, ktorú možno poznáte ako najlacnejší hobby počítač na svete. PiPhone, ako ho autor nazval pozostáva z PiTFT dotykového displeja, Sim900 GSM/GPRS modulu, 2500 mAh batérie a ďalších komponentov, ktoré stáli celkom 158 dolárov. Hunt sa dokonca rozhodol podeliť s ostatnými nadšencami o svoj zdrojový kód, takže si ho budete môcť vyskúšať zostaviť aj vo vlastnej réžii.

Takto zostavený mobilný telefón samozrejme dokážete využiť len v rozsahu, v akom si ho naprogramujete. V tomto prípade Hunt vytvoril jednoduché používateľské rozhranie pre zadávanie telefónneho čísla a v pozadí prebieha jeho vytočenie a všetky ostatné úkony potrebné pre telefónny hovor v GSM sieti. Pozrite si projekt nižšie na videu.

Náš tip
Raspberry Pi Model A: Miniatúrny počítač za 25€

Zdroj: engadget

28.4.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+