MojAndroid

Čínska spoločnosť Xiaomi sa čoraz viac presadzuje ako dravý výrobca smartfónov, zatiaľ však vo svojej ponuke nemá žiadny tablet. Predstavenie prvého modelu sa pritom očakávalo už 23. apríla, nakoniec však k nemu nedošlo. Rôzne zdroje ale tvrdia, že Xiaomi tablet pripravuje a v budúcich mesiacoch sa ho dočkáme.

Čínska spoločnosť údajne rokuje s Intelom a Nvidiou, pričom čipset jedného z výrobcov si vyberie ako základ svojho tabletu. Malo by sa jednať o model s 7,85 palcovou obrazovkou s rozlíšením 2048 x 1536 bodov, teda podobnými hodnotami, aké ponúka napríklad Apple s iPadom Mini 2. Predstavený by mal byť v treťom alebo štvrtom kvartáli tohto roka a cena by sa mala pohybovať okolo 160 dolárov.

Mobilné zariadenia Xiaomi zatiaľ nie sú v Európe celkom bežné, ale to sa môže rýchlo zmeniť. Spoločnosť plánuje expandovať na nové trhy a pre tento účel si kúpila aj novú doménu mi.com za 3,6 milióna dolárov. Plánuje ju využívať na reklamu a propagovanie svojich zariadení a je pravdepodobné, že prvé oficiálne informácie o tablete Xiaomi sa objavia práve tu. Spoločnosti sa momentálne celkovo darí, patrí medzi úspešných výrobcov a v aktuálnom roku plánuje predať minimálne 60 miliónov prístrojov.

Zdroj: phonearena.com

25.4.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+