MojAndroid

Nie je to tak dávno, čo sa na portáli Kickstarter objavilo programovateľné tlačidlo Pressy, ktoré bolo možné vložiť do 3,5mm vstupu pre slúchadlá a získať o jedno tlačítko viac. Po niekoľkých podobných alternatívach prichádza Dimple hneď so štyrmi programovateľnými tlačítkami.

Dimple však na rozdiel od svojich konkurentov funguje na inom princípe. Nevkladá sa totiž do jacka na slúchadlá, ale priliepa sa na kryt zariadenia, čím mu neodoberie žiadnu funkcionalitu, ako je tomu v prípade tlačidla Pressy. Ide totiž o NFC nálepku so vstavanými štyrmi tlačidlami, ktorým môžu byť pridelené rôzne akcie, ako napríklad zapnutie blesku, spustenie aplikácie fotoaparátu s okamžitým nasnímaním obrázku a mnohé ďalšie. Samozrejme, pre správne fungovanie je nutné aby vaše zariadenie podporovalo technológiu NFC. Výrobcovia uvádzajú, že Dimple by mal byť kompatibilný s každým takýmto zariadením. Ukrátení ostanú iba majitelia smartfónov HTC One M7 a HTC One M8, keďže kovová konštrukcia a umiestnenie antény nie je vhodné na spoluprácu s takýmto zariadením. Ak ale vlastníte iné zariadenie s NFC, nemusíte sa obávať, že by Dimple nejako prekážal alebo rušil komunikáciu s inými nálepkami alebo zariadeniami s touto technológiou. Výrobcovia sa zaviazali, že ich zákazníci budú môcť naplno využívať NFC bez akýchkoľvek obmedzení.

Ak ste zvedaví, kedy sa budete môcť k takémuto šikovnému zariadeniu dostať, musíte si na to ešte pár týždňov počkať. Spoločnosť spúšťa svoju oficiálnu kampaň na portáli IndieGogo 6. mája, pričom prvé nálepky Dimple by mali byť odoslané majiteľom v auguste. Za pár týždňov teda budete môcť prispieť sumou 26,99$ na ďalší rozvoj aplikácie spolupracujúcej s nálepkou, ako aj na samotnú masovú produkciu. Za odmenu sa stanete jedným z prvých majiteľov tohto unikátneho zariadenia, ktoré by sa malo po ukončení IndieGogo kampane predávať za 28,99$.

Zdroj: Android Authority

24.4.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+