MojAndroid

Spoločnosť Japan Display oficiálne oznámila výrobu zobrazovacieho panela LCD s vysokým rozlíšením 4K, ktorý bude určený pre tablety. Veľký 10,1-palcový displej tak ponúkne rozlíšenie 3840 x 2160 pixelov a aj napriek tomu si má zachovať energetickú nenáročnosť, ktorá je u mobilných zariadení nutnosťou. Podľa informácií bude spotreba energie panelu so 4K rozlíšením veľmi podobná 10,1-palcovému LCD panelu s WQXGA rozlíšením teda 2560 x 1600 pixelov. Táto efektivita bola dosiahnutá technológiou LTPS (Low Temperature PolySilicon).

4k tablet

Aby sme uzavreli špecifikáciu displeja, je nutné spomenúť aj ostatné faktory a to hustotu pixelov resp. jemnosť výborných 438 ppi, 160° pozorovacie uhly, kontrastný pomer 1100:1 a jas 400 cd/m2. Spoločnosť Japan Display vo svojej správe nespomenula, ktorí výrobcovia plánujú využiť panel s novým rozlíšením. Podľa informácií však už dodala testovacie vzorky pre potenciálnych zákazníkov.

4K displej nie je v prípade tabletov žiadna novinka, no vďaka neustálemu pokroku sa výrobcovi podarilo vtesnať obrovský počet pixelov do panelu s rozmerom 10,1-palcov. Japan Display totiž už v minulom roku predstavil 4K displej pre mobilné zariadenia, no vo väčšom rozmere 12,1″. Aj spoločnosť Panasonic predstavila na minuloročnom veľtrhu CES 4K Windows 8 tablet, no ten mal uhlopriečku 20″ a jeho cena bola 6000 dolárov.

Zdroj: pocketnow

24.4.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+