MojAndroid

Samsung spustil nové webové stránky www.design.samsung.com venované dizajnu svojich zariadení. Dozviete sa na nich informácie o filozofii dizajnu spoločnosti a procese, akým sa prepája vzhľad jednotlivých prvkov nových produktov. Obsahuje tiež diskusie o rozhodnutiach, ktoré za vznikom konkrétneho dizajnu stáli. Webové stránky sú rozdelené do sekcií Product Stories (Príbehy produktov), Meaningful Stories (Užitočné príbehy) a About Us (O nás).

  • Príbehy produktov: Obsahujú širokú škálu tém od príbehov o produktoch cez používateľskú skúsenosť po návrhy služieb.
  • Užitočné príbehy: Popisujú dedičstvo dizajnu spoločnosti Samsung prostredníctvom príbehov o experimentálnom dizajne, o spolupráci s umelcami a o dizajnových akciách, akými sú veľtrhy Seoul Living Design Fair v Kórei a Milano Furniture Fair v Taliansku.
  • O nás: Informácie o tom, čo riadi proces tvorby dizajnu v Samsungu. Súčasťou sú tiež správy o ocenených prácach a informácie o novinkách z oblasti dizajnu.

V roku 2013 získal Samsung 825 ocenení za dizajn od prestížnych dizajnérskych subjektov ako iF a IDEA. V tomto roku bolo na iF International Forum Design ocenených za vynikajúci dizajn 38 produktov značky Samsung. Za posledné tri roky sa tak Samsung umiestnil na vrchole rebríčka iF.

 DongHoon Chang, výkonný viceprezident a vedúci tímu Design Strategy k tomu uvádza: „Naši zákazníci sú stále viac zvedaví, ako sú naše produkty navrhnuté a kto ich vyrába. Nové webové stránky odhaľujú tieto konštrukčné poznatky a zameriavajú sa hlbšie na to, prečo boli určité rozhodnutia o dizajne urobené. Sme radi, že máme touto cestou príležitosť rozprávať svetu svoje príbehy. Dizajnové webové stránky navyše prehlbujú naše odhodlanie vytvárať a zdieľať dizajn, ktorý je ,inšpirovaný ľuďmi, vytvára budúcnosť’ s cieľom, byť zmysluplný’.”

Zdroj: tlačová správa

23.4.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+