MojAndroid

Nová aplikácia Fotoaparát od Google, o ktorej sme vás informovali pred niekoľkými dňami priniesla okrem vylepšeného používateľského prostredia aj rad nových funkcii. Tou najzaujímavejšou je tzv. Lens Blur, vďaka ktorej môžete fotografie po zosnímaní nechať rozostriť v rôznych bodoch. Google na svojom blogu vysvetľuje, že funkcia Lens Blur využíva zložité algoritmy na vytvorenie 3D modelu v priestore a následne vytvorí odhad hĺbky (vzdialenosti) každého bodu v scéne. Práve to sa rozhodli využiť aj autori internetovej stránky Depthy.

Avizovaná stránka využíva mapovanie hĺbky uložené v Lens Blur fotografii na vytvorenie rôznych 3D efektov. Stačí otvoriť odkaz depthy.stamina.pl a vložiť fotografiu, pričom táto je spracovaná priamo vo vašom počítači alebo v smartfóne, takže nedochádza k jej odosielaniu na server. Celý projekt Depthy bol dokonca zverejnený na stránkach GitHub, takže ak sa vyznáte v zdrojovom kóde, môžete sa pozrieť ako to celé funguje. 

Technológia odhadu hĺbky má veľký potenciál a do budúcnosti môžeme očakávať ďalšie zlepšenia zo strany Google alebo samotných výrobcov mobilných zariadení.

Náš tip
Nová aplikácia Fotoaparát od Google skrýva niekoľko prekvapení

Zdroj: androidandme

23.4.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+