MojAndroid

Pri príležitosti Dňa Zeme prináša Google do obchodu Play oficiálne termostat značky Nest. Ide o inteligentné zariadenie vyrobené rovnomennou spoločnosťou, ktorú Google prednedávnom odkúpil. Len niekoľkými gestami tak môžete upraviť teplotu vo vašom dome či byte, čím znížite aspoň o minimum emisie vo vašom okolí. Čo sa ale naopak zvýši, je výdaj peňazí vo vašej domácnosti. Termostat Nest totiž nie je lacnou záležitosťou a jeho cena začína na sume $250. Zariadenie je dostupné ako iné Nexus zariadenia priamo v obchode Play v zahraničí, u nás zatiaľ obchod Play takéto zariadenia neponúka. Do niekoľkých mesiacov (rokov) by sa to však mohlo zmeniť a raz si takýto inteligentný doplnok budeme môcť kúpiť aj my.

nest-wall

Termostat Nest zaujme okrem spracovania aj podpornou mobilnou aplikáciou. Tá vám priamo v mobilnom zariadení umožní kontrolovať teplotu, ale aj svetlá a vlhkosť vo vašom byte. Zariadenie ponúka 1,75″ displej a ovláda sa intuitívnymi gestami pomocou kovového prúžku po obvode. Jeho ďalším pozitívom je spotreba energie, ktorá je mesačne udávaná iba na 0,03 kWh. Ak sa nachádzate v zahraničí, môžete si pozrieť detaily o tomto doplnku priamo na stránkach obchodu Play.

Náš tip
Google kúpil Nest za 3,2 miliardy dolárov. Chce sa zamerať na inteligentné domácnosti?

Zdroj: AndroidCommunity, AndroidCentral

22.4.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+