MojAndroid

Veľkými súpermi na poli mobilných telefónov boli v minulom roku topmodely od Samsungu a HTC – Galaxy S4 a pôvodný One (M7). Každý z telefónov mal svoje prednosti a výhody, ktoré boli nespočetne krát porovnávané a aj na našej stránke ste si mohli prečítať Duel, v ktorom sme ich postavili proti sebe. Podstatným meradlom úspechu, minimálne z ekonomického hľadiska, je však celková predajnosť a v tomto smere jednoznačne víťazí model kórejského výrobcu.

Spoločnosti HTC sa síce za prvé dva mesiace predaja podarilo predať slušný počet svojho modelu HTC One (M7), približne 5 miliónov kusov, ale ku svojmu konkurentovi sa v tomto ukazovateli ani nepribližuje. Samsungu sa totiž za rovnaké obdobie podarilo predať až 20 miliónov kusov Galaxy S4. Údaje pochádzajú z podrobnejšej štatistiky agentúry Bloomberg, v ktorej sa navyše pre ilustráciu uvádza, že niekoľko mesiacov pred uvedením oboch Android telefónov sa spoločnosti Apple podarilo predať 5 miliónov kusov iPhone 5 za za prvé 3 dni jeho dostupnosti.

Náš tip
HTC zamestná bývalého šéfa marketingu Samsungu

Minulý rok teda Samsung medzi top Android smartfónmi dominoval, pričom zásluhu na tomto úspechu má zrejme aj jeho výrazný marketing a propagácia svojich mobilných zariadení. Tohtoročné modely Galaxy S5 a HTC One (M8) budú takisto zápasiť o poprednú priečku predajnosti, ale taiwanský výrobca to proti juhokórejskému obrovi nebude mať jednoduché. V prvom kvartáli 2014 totiž výrobca opäť zaznamenal stratu a navyše, sám deklaroval úmysel venovať pozornosť zariadeniam nižších tried na úkor topmodelov.

Zdroj: phonearena.com

22.4.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+