MojAndroid

Zmena názvu spoločnosti je posledným krokom v akvizícii Nokie. Microsoft sa chce na trhu odlíšiť, a preto premenuje novo-odkúpenú spoločnosť na Microsoft Mobile. Systém Windows Phone tak po novom bude bežať najmä na zariadeniach tejto značky, no s veľkou pravdepodobnosťou nebude v názve zariadenia uvedené aj meno spoločnosti. Smartfóny a tablety sa budú predávať aj naďalej pod názvom Lumia. Kompletnou zmenou prejde zmluva medzi Microsoftom a Nokiou. Tá totižto aj po odovzdaní svojich tovární na výrobu smartfónov plánuje zotrvať v mobilnom segmente, kde chce obchodovať s výrobkami ako NSN, HERE Maps a Advanced Technology. 

microsoft-mobile

Pre upresnenie, zmena názvu prebehne v spoločnosti Nokia Oyj, ktorá dostane nové meno – Microsoft Mobile Oy. Nokia však aj naďalej bude vyrábať hardvér a podľa najnovších informácií pripravuje dokonca svoje prvé inteligentné hodinky. Či však aj tento segment výroby predá Microsoftu, spoločnosti neoznámila. V najbližších dňoch však túto situáciu budeme rozhodne sledovať a pokiaľ sa objavia nejaké novinky alebo vyhlásenia spoločností, budeme vás o nich informovať.

Zdroj: GSMArena

22.4.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+