MojAndroid

Posledné dva modely 7-palcových tabletov vyrobila pre Google spoločnosť ASUS, no ako sme už v minulosti počuli, v tomto roku ju nahradí iný výrobca, taiwanský HTC. Tablet Nexus 8 má zmeniť svoj výrobný pôvod najmä pre nový dizajn, ktorý chce Google dodať svojim produktom a podľa portálu DigiTimes je ASUS viac zameraný na predaj tabletov a smartfónov pod vlastnou značkou. Zdroj správy tiež uvádza, že Nexus 8 bude predstavený v treťom kvartáli tohto roka, teda niekedy počas leta. Cena a hardvérová špecifikácia zostávajú aj naďalej predmetom špekulácií.

Aktuálny model tabletu Nexus 7 II bol predstavený 24. júla 2013 na samostatnej tlačovej konferencii, takže informácie o príchode nového Nexusu 8 v 3Q dávajú zmysel. Nový model však bude údajne pre Google menej dôležitým. Hovorí sa, že Nexus tablety už splnili svoj účel, ktorý spočíval hlavne v penetrácii trhu. Postavenie Androidu na mobilnom trhu v kategórii tabletov je výrazne lepšie a preto sa začína povrávať, že Nexus 8 už nebude takým dôležitým produktom, ako bol prvý Nexus 7. Aj napriek tomu však tablety z radu Nexus zostávajú stále obľúbené vďaka svojej rozumnej cene a výkonu. Nepochybne tomu tak bude aj s príchodom ďalšieho modelu.

Po stránke hardvéru neboli zatiaľ prezradené takmer žiadne informácie okrem toho, že displej má mať uhlopriečku 8,9″ a rozlíšenie 2K (2560×1600 px). Správy tohto druhu však môžu byť nepravdivé a reálny produkt sa nemusí s nimi stotožňovať. Zatiaľ čo budeme čakať na nový tablet od Google, môžete si pozrieť koncept ako by Nexus 8 mohol vyzerať.

Náš tip
Takto by mohol vyzerať Nexus 8

Zdroj: engadget, digitimes

22.4.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+