MojAndroid

Príchod procesora Snapdragon 800 znamenal okrem nárastu výkonu aj urýchlenie nabíjania zariadení. Napriek tomu je väčšina z nich stále poháňaná batériami s kapacitou,ktorá vystačí nanajvýš na deň-dva používania. Aby sme nemuseli stále myslieť na to, či má náš smartfón alebo tablet dostatok energie, začali sme používať externé batérie. Niektoré z nich sú ale dokonca ešte vhodnejšie na nabíjanie, ako samotná USB-nabíjačka.

LithiumCard je ďalším produktom spolufinancovaným verejnosťou. Tentokrát sa o rozšírenie novinky postaral portál Indiegogo. Táto nová externá batéria chce vynikať v dvoch hlavných smeroch – v rýchlosti nabíjania a kompaktnosti. Už dlhšiu dobu máme na trhu vysokokapacitné externé batérie, ktoré dokážu nabiť aj notebook a to hneď niekoľkokrát. Ich mínusom sú často veľké rozmery a množstvo káblov. LithiumCard sa nesnaží zaradiť medzi ne, práve naopak. S kapacitou 1200 mAh patrí medzi tie najmenšie, no to isté sa dá povedať aj o rozmeroch – 54 mm x 86 mm s hrúbkou 5,5 mm značí, že ide o zariadenie veľkosti kreditnej karty, ktoré sa podľa výrobcov zmestí do väčšiny peňaženiek. Samozrejme je o čosi hrubšie a tak asi nie každý bude nosiť LithiumCard práve tam, ale určite sa bez problémov zmestí do vrecka nohavíc či niekde do tašky vedľa vášho smartfónu.

LithiumCard-rozmery

Ďalšou nemenej dôležitou vlastnosťou LithiumCard je rýchlosť, akou dokáže nabiť vaše zariadenie. Na základe testov to vraj dokáže až dvakrát rýchlejšie, ako bežná nabíjačka, čo je určite obrovskou výhodou. Okrem toho prichádza LithiumCard v niekoľkých farebných prevedeniach, pričom na výber máte variant s micro USB konektorom alebo s Apple Lightning konektorom.

LithiumCard-design

Projekt na portáli Indiegogo mal za cieľ vyzbierať $30,000, čo bez problémov splnil. Záujem o novú externú batériu bol obrovský a vyzbieralo sa bez mála $170,000. Spoločnosť LinearFlux, ktorá stojí za týmto projektom, by mala začať s produkciou už v najbližších týždňoch a predobjednávky by mala prijímať ešte o čosi skôr. Zatiaľ nebola stanovená cena, no na portáli Indiegogo sa LithiumCard prvej edície predávala za $50, pričom za Lightning port si zákazníci museli priplatiť $5 navyše.

Zdroj: PhoneArena via Indiegogo

19.4.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+