MojAndroid

HTC patrí medzi jednu z najobľúbenejších značiek na trhu. Vďačiť za to môže najmä posledným generáciám smartfónu One, ktoré v sebe kombinujú kvalitnú konštrukciu, výkonné komponenty a vyladený softvér. Často sa meno značky skloňuje najmä v spojení s fotoaparátom, ktorý aj napriek nižšiemu rozlíšeniu zachytáva krásne snímky. Volajú ho UltraPixel a vďaka americkému operátorovi Verizon sme sa dozvedeli, aké plány s ním má spoločnosť v budúcnosti. Podarilo sa im totižto vyspovedal hlavného experta na fotoaparáty v HTC, Symona Whitehorna. Jeho najzaujímavejšie vízie vám prinášame aj v tomto článku.

Náš tip
RECENZIA | HTC One (M8) – K dokonalosti mu chýba málo

Ďalším krokom mobilnej fotografie je 4K. Zatiaľ čo ostatní výrobcovia neustále zvyšujú počet pixelov pre dosiahnutie tejto méty, HTC čaká na novú HD technológiu, ktorú by vo svojich zariadeniach mohlo použiť:

“Keď sa pozrieme na 4K rozlíšenie, je to všetko iba o 8 megapixeloch. Je to výborná úroveň, ktorej sa treba držať, pretože nad a pod ňou nemôžeme používateľom deklarovať vyššiu kvalitu či iný benefit. Aj my by sme sa v budúcnosti chceli držať tejto úrovne s tým, že by sme opäť priniesli väčšie pixely na snímačoch.” (voľný preklad)

Recenzia-HTC One M8

Fotoaparáty v zadnej strane však nie sú jediné, na čo sa v HTC zameriavajú. Chcú ovládnuť aj selfie fotografiu ako takú, čomu prispôsobujú aj svoje zariadenia. Najnovší smartfón HTC One M8 má nad displejom 5 Mpix kameru, ktorá však nepatrí do rodiny UltraPixelov, no vlastnosťami sa zameriava presne na to, na čo ju používatelia chcú využívať.

“Predný fotoaparát už nikdy nebude kópiou toho zadného, ale bude viac “selfie” kamerou. Nikdy som nechcel rovnaký fotoaparát vpredu aj vzadu. Radšej prispôsobím jednotlivé fotoaparáty ich roliam, pričom k jednotlivým procesom pristupujem inteligenčne rovnako. Zachytávanie selfie fotografií je niečo úplne odlišné…”

Cieľom HTC je do budúcnosti obmedziť používanie DLSR fotoparátov. Whitehorn má víziu, v ktorej budú aj profesionálni fotografi používať na zachytenie momentiek iba smartfón, ktorý bude ponúkať obdobnú kvalitu ako zrkadlovky. Umožní to nový druh šošoviek, ktoré sa od tých zo zrkadloviek budú odlišovať azda len vo veľkosti. Na dosiahnutie týchto cieľov by však podľa experta na fotografiu v HTC mal byť trh s mobilnými fotoaparátmi “pocitovo totálne v ohrození”, čo by zrejme nakoplo jeho ďalší rozvoj.

Zdroj: AndroidCentral

19.4.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+