MojAndroid

Google včera večer prekvapil sprístupnením oficiálnej aplikácie fotoaparát na obchode Play. Táto ponúka úplne nové používateľské prostredie a funkcie, ktoré potešia nejedného priaznivca mobilnej fotografie. Asi najväčšou novinkou je možnosť vytvárať fotografie, ktoré je možné po zosnímaní nechať rozostriť v rôznych bodoch. Ako sa ale ukázalo, Google má s novou aplikáciou aj ďalšie plány, ktoré v budúcnosti prinesú niekoľko noviniek.

Živé pozadia so sférickými fotografiami

Google by už v blízkej budúcnosti mohol do aplikácie pridať možnosť nastaviť vytvorené sférické fotografie ako živé pozadie na ploche Androidu. Podrobnosti o tejto funkcii zatiaľ nie sú k dispozícii, no z rozboru APK aplikácie fotoaparátu sa zistilo, že Google s takouto funkciou do budúcnosti počíta, dokonca má pre ňu pripravenú už aj ikonku.

photosphere live

Nové módy fotoaparátu

Google má v zálohe aj niekoľko nových módov pre fotoaparát. Momentálne sa môžu používatelia prepínať medzi Fotoaparátom, videom, Photo Sphere a Efektom zaostrenia. Pribudnúť by však mali ďalšie, vrátane módov Advanced Camera, Time Lapse a Wide Angle. Posledné dve menované majú už aj vlastnú ikonku.

mode fotoaparat

Wide Angle by mohol do aplikácie priniesť možnosť vytvárať širokouhlé zábery s pomerom strán 16:9, pri Time Lapse bude možné zas robiť videá zostavené zo záberov vytvorených v určitých intervaloch – ich dĺžka môže byť až 24 hodín. V kóde aplikácie sa našli tiež náznaky nových módov pre zaostrovanie, ktoré budú špecificky určené pre konkrétne podmienky pri fotení – napríklad pri fotografovaní makier. Pribudnúť by mali aj režim Akcia, Noc, Západ slnka a Party.  Chýbať nebude časová spúšť.

Video efekty

Nový Google fotoaparát zatiaľ nepodporuje vytváranie fotografií počas natáčania videa, to by sa však malo v budúcnosti zmeniť. Pridané majú byť aj rôzne video efekty, ako vtipné tváre, či výmena pozadia.

Baterka

V nových verziách aplikácie by mohla potešiť aj možnosť použiť LED blesk smartfónu ako baterku.

Google má so svojim fotoaparátom samozrejme ďalšie plány, ktoré momentálne neboli odhalené. Bude zaujímavé sledovať, kam až softvérové vylepšenia zájdu. Určite vás o nich budeme informovať.

Zdroj: androidpolice

17.4.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+