MojAndroid

Ak patríte medzi tých, ktorí sa bez smartfónu neobídu ani na dlhých cestách do prírody a mimo civilizáciu, alebo len nechcete svoje mobilné zariadenie nabíjať každý deň, tak zbystríte pozornosť. Philips má vo svojom portfóliu smartfónov kúsok s označením W6618, ktorý je určený práve pre vás. Vybavený je totiž 5300 mAh batériou!

Takúto kapacitu batérie nenájdete ani v niektorých tabletoch, ktoré sú vybavené väčšími displejmi a teda pri práci spotrebujú aj viac energie. Batéria, ktorá sa nachádza v smartfóne od Philipsu je teda rozhodne veľmi zaujímavým počinom, ktorý poteší asi každého používateľa. Aj napriek vysokej kapacite batérie si stále zachováva rozumnú hrúbku 11,6 mm. Podľa spoločnosti vydrží na jedno nabitie 2 mesiace v pohotovostnom režime a 33 hodín hovorov.

Philips-W6618-5300-mAh-battery-11

Samozrejme, nie je všetko tak dokonalé ako sa na prvý pohľad môže zdať. Aby výrobca dosiahol dlhú výdrž, musel obmedziť spotrebu energie na minimum. Aj preto je smartfón vybavený 5 palcovým displejom s menším rozlíšením len 540×960 px a menej výkonným procesorom Mediatek so štvoricou jadier a taktom 1,3 GHz. To by však v kombinácii s 1 GB RAM malo bohato postačovať na plynulý chod Androidu vo verzii 4.2 Jelly Bean.

Philips W6618 sa na náš trh nedostane, no v prípade záujmu sa bude dať objednať na niektorých zahraničných e-shopoch. Ak máte dostatok odvahy a skúsenosti, tak si ho za $273 môžete zadovážiť aj vy.

Zdroj: phonearena

17.4.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+