MojAndroid

Google sa v týchto dňoch dôsledne zameral na novinky vo svojich aplikáciách. Okrem oficiálneho Fotoaparátu Google a aplikácie Chromoting sprístupňuje aj aktualizáciu svojej známej aplikácie Kalendár. Po novom je možné na základe geolokácie pridať presné miesto, kde sa bude schôdzka alebo iná plánovaná udalosť konať.

Táto funkcia samozrejme bola už dlhší čas dostupná vo webovej verzii Kalendára, ale odteraz je tiež súčasťou aplikácie pre Android. Vďaka rôznym možnostiam geolokácie na smartfónoch je tak teraz aplikácia v tomto smere ešte lepšia než webové rozhranie a pri zadávaní miesta používateľovi navrhuje rôzne lokácie v jeho okolí. Ich databázou sú Google Mapy. Nová funkcia je tiež dôvodom, prečo aplikácia Kalendár vyžaduje nové povolenie na zisťovanie hrubej polohy.

Google Kalendár b Google Kalendár a

Až doteraz pritom aplikácia navrhovala miesta len na základe miest priradených ku kontaktom. Ak mal teda niekto z vašich kontaktov v profile uvedené, že je z Nitry, toto mesto bolo dostupné v zozname možných lokácií. Takýto spôsob pridávania miest však nebol príliš užitočný a je dobre, že to v Google zmenili k lepšiemu. Nová funkcia pomôže hlavne ľuďom, ktorí mávajú často schôdzky a mítingy na rôznych miestach.

Aktualizovaná verzia s číselným označením 201404011 je postupne sprístupňovaná používateľom a nájdete ju samozrejme v Google Play.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

17.4.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+