MojAndroid

Vývojárom zo spoločnosti Google sa podarilo vytvoriť algoritmus pre rozpoznávanie textu, ktorý dokázal prekonať aj vlastnú metódu zabezpečenia známu pod názvom reCAPTCHA. Túto poznáte vo väčšine prípadov z rôznych registračných formulárov, kde slúžia na odlíšenie človeka od počítačových robotov. Séria rozmazaných písmen a čísel vychádza z predpokladu, že človek dokáže rozpoznať aj deformovaný text. Spomínaný algoritmus však dokáže prekonať takéto zabezpečenie s 99,8% presnosťou. Systém bol vyvinutý s cieľom pomôcť Googlu automaticky analyzovať čísla domov vyfotografované prostredníctvom Street View.

Tieto informácie môžu vyvolať u správcov internetových stránok nepokoj, pretože sám Google dokazuje, že systém reCAPTCHA je možné prekonať aj počítačovým spracovaním a nie len ľudským mozgom. Google však ubezpečuje, že už našli nové spôsoby, ako ďalej chrániť tento spôsob zabezpečenia voči robotom a hackerom. “Vďaka tomuto výskumu vieme, že spoliehanie sa na samotné skreslenie textu nie je dostatočné,” uviedol Vinay Shet,  produktový manažér reCAPTCHA na svojom blogu.

Zdroj: The Verge

17.4.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+