MojAndroid

Eye-fi je pamäťová karta určená pre všetky zariadenia, ktoré nosíte so sebou a nepodporujú konektivitu WiFi. Najväčšie využitie však samozrejme nájdu vo fotoaparátoch alebo v kamerách, odkiaľ umožňujú bezdrôtový prenos fotografií a videí do počítača, smartfónu, či tabletu. Odtiaľ je ich zdieľanie na sociálne siete alebo e-mailom už len otázkou niekoľkých kliknutí. Výrobca ponúka pamäťové SD karty v niekoľkých verziách a kapacitách do 32 GB, pričom tieto obsahujú aj vlastný ARM procesor a modul WiFi s podporou štandardov 802.11 b/g/n. Samozrejme, pre PC a mobilné zariadenia existuje aplikácia, ktorá vám k obsahu uloženom na pamäťovej karte umožní pristupovať a ďalej s ním pracovať.

Eye-fi sa však momentálne dočkal aj ďalšieho vylepšenia, ktoré sa týka predovšetkým jeho softvérovej časti. Spoločnosť totižto ponúka Cloud s neobmedzenou kapacitou určený pre upload fotografií. Za 49 amerických dolárov ročne ($4 mesačne), získate možnosť pristupovať k svojim fotografiám odkiaľkoľvek, či už zo smartfónu, PC alebo tabletu. Samozrejmosťou je funkcia automatickej zálohy, ktorá dokáže fotografie nahrať do cloudu ihneď po ich zhotovení. Podobnú funkciu na smartfónoch ponúkajú napríklad cloudové úložiská Dropbox, či GoogleDrive v rámci aplikácie Google+. Menšou nevýhodou pamäťových kariet Eyefi je však ich nemožnosť pripojiť sa priamo k internetu. Namiesto toho tvoria WiFi hotspot, ku ktorému sa pripojíte so smartfónom, a prostredníctvom ktorého prenesiete fotografie napríklad do mobilu. Následne môžete zábery zdieľať so svetom alebo bezpečne uložiť do cloudu.

eyefi cloud

Nový Cloudový program je určený pre všetkých už existujúcich aj budúcich majiteľov pamäťovej karty Eye-fi Mobi. Novým zákazníkom ponúka spoločnosť Eyefi Cloud na 90 dní úplne zadarmo, existujúci zákazníci si ho môžu aktivovať za už spomínaných 49 dolárov. Otázne je, či si táto služba vzhľadom na cenovú politiku nájde priaznivcov. Napríklad Flickr, ponúka zadarmo dátové úložisko s kapacitou až 1 TB. Pri Google Drive za 100 GB zaplatíte niečo cez 2 doláre. A koľko stojí Eye-fi mobi pamäťová karta? Jej cena pri 8 GB verzii začína na 49 dolároch.

Zdroj: eyefi

17.4.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+