MojAndroid

Facebook oznámil pridanie novej funkcie – “Nearby Friends”, teda priatelia nablízku. Dostupná bude pre zariadenia s Androidom a iOS a jej úlohou bude príležitostne upozorňovať na priateľov z Facebooku, ktorí sa nachádzajú v používateľovej blízkosti. Aplikácia tak dá používateľovi možnosť osloviť ich a stretnúť sa s nimi.

Nearby Friends je funkcia, ktorá bude prednastavene vypnutá a používateľ sa môže rozhodnúť, či si ju zapne a samozrejme, hocikedy ju môže aj znova vypnúť. Je tiež možné vybrať len konkrétnych priateľov, na ktorých blízkosť bude upozorňovať. Podmienkou však je, že obe strany budú mať túto funkciu aktivovanú.

Ak vás táto funkcia zaujala, trochu vás musíme sklamať – na začiatku bude totiž dostupná len pre používateľov v USA a je otázne, kedy (a či vôbec) budú nasledovať ďalšie krajiny. Podľa Facebooku by tamojším používateľom iOS a Android zariadení mala byť sprístupnená v priebehu nasledujúcich týždňov. Spoločnosť však neuvádza, či je na jej fungovanie potrebná určitá najnižšia verzia týchto operačných systémov (aj keď pravdepodobne áno).

Facebook nearby-friends-press-1Facebook nearby-friends-press-3

Zdroj: phonearena.com

17.4.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+