MojAndroid

Kickstarter je miesto, na ktorom začínalo množstvo úspešných startupov posledných rokov. Okrem iného máme na trhu vďaka tomuto portálu inteligentné hodinky Pebble. Pred pár dňami sa tu objavil úplne nový projekt, ktorého cieľom je zmobilizovať tlačenie bežných dokumentov.

Myšlienka autorov je jednoduchá – všetko je dnes mobilné. Vďaka smartfónom, tabletom a notebookom môžeme bez problémov opustiť uzavreté priestory kancelárie, stále ostať on-line a robiť si svoju prácu. Až kým nepotrebujeme niečo vytlačiť. A práve preto prišla spoločnosť ZUtA Labs s nápadom vytvoriť prenosnú tlačiareň, na ktorú bez problémov napojíte svoj počítač, ale aj telefón či tablet. Najlepšie na tom je, že sa vám táto malá tlačiareň zmestí do vrecka a funguje na vlastnú batériu. Ako je to možné?

zuta-tlaciaren-6

Miesto tradičného systému vkladania papiera do tlačiarne, ktorý ňou prechádza a obsah je naň nanášaný riadok po riadku vo vnútri zariadenia, sa rozhodli výrobcovia vytiahnuť funkčnú časť tlačiarne na povrch a umiestnili ju na pohyblivé telo miniatúrneho robota. Ten sa dokáže pohybovať po ploche papiera a postupne naň nanášať text či iný obsah rovnako, ako by to bolo vo vnútri tlačiarne. Takéto zariadenie môže mať naozaj malé rozmery, ako naznačuje video ku kampani na Kickstarteri. Ďalšou veľkou výhodou tejto miniatúrnej tlačiarne je aj to, že dokáže tlačiť na papier prakticky akýchkoľvek rozmerov, a teda nie ste obmedzovaní veľkosťou samotnej tlačiarne.

http://www.youtube.com/watch?v=Ybrhomrv4Hk

Vývoj projektu bol podporovaný mnohými spoločnosťami, pričom už v decembri minulého roka sa podarilo zhotoviť funkčný prototyp. Podľa plánu spoločnosti by sa masová výroba mala začať v januári 2015, no vy už teraz máte možnosť podporiť projekt na portáli Kickstarter. Spoločnosť umožňuje niekoľko variantov spolufinancovania rozdelených podľa toho, koľko sa rozhodnete na projekt prispieť. Ak vložíte do projektu aspoň $200, stanete sa jedným z prvých majiteľov tejto šikovnej tlačiarne. Ak by ste napríklad chceli, aby vaše meno bolo zobrazené na základnej doske zariadenia, pripravte si $10,000. Svetlú budúcnosť pre tento projekt naznačuje aj fakt, že spoločnosť si dala za cieľ vyzbierať za mesiac $400,000, no už po prvých piatich dňoch získala viac ako $350,000 a ak sa teda nestane nič nepredpokladané, tak by sa táto robotická tlačiareň mala začať predávať už o niekoľko mesiacov.

Zdroj: Kickstarter

16.4.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+