MojAndroid

HTC tento rok predstavilo spolu s vlajkovou loďou HTC One (M8) aj nové používateľské prostredie HTC Sense 6.0. Toto opäť trochu vylepšilo nadstavbu výrobcu a prináša nielen krajší dizajn, ale aj zaujímavé funkcie. Spomenúť môžem napríklad Motion Launch, ktorý dokáže smartfón aktivovať napríklad dvojitým poklepaním na displej. Zatiaľ čo na zariadeniach s HTC je prostredie Sense bežnou záležitosťou, tak na iných smartfónoch ho nenájdete. Aspoň nie oficiálne.

HTC Sense 6.0 sa však jednému vývojárovi z XDA developers podarilo naportovať na Nexus 5. Samozrejme zatiaľ je ROM len v alfa verzii a viaceré funkcie na nej nie sú k dispozícii. Základné veci, ako telefonovanie, posielanie SMS, displej, Bluetooth a ďalšie senzory sa však developerovi podarili už spojazdniť. V ďalších verziách ROM sa bude snažiť odstrániť čo najviac chýb a najmä spojazdniť zvuk a fotoaparát, ktoré stále nefungujú.

htc-sense-6-nexus-5-3 htc-sense-6-nexus-5-1

Zdroj: androidcommunity 

16.4.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+