MojAndroid

Google okrem oficiálnej aplikácie pre fotoaparát sprístupnil aj nový nástroj pre vzdialenú správu PC. Aplikáciu s názvom Chrome remote desktop (alebo tiež Chromoting) poskytuje Google úplne zadarmo a je výborným pomocníkom pre všetkých, ktorí chcú pristupovať k svojmu počítaču, či notebooku kdekoľvek, priamo zo svojho smartfónu alebo tabletu.

Aplikácia Chromoting ku svojmu fungovaniu nepotrebuje nič iné, len nainštalovaný Google Chrome a doplnok s názvom “Vzdialená plocha Chrome”, ktorý sa dá stiahnuť priamo z oficiálneho obchodu Chrome. Aplikácia dokáže dané zariadenie ovládať len na základe toho, že je na ňom tento prehliadač spustený, pričom sa všetky operácie vykonávajú cez rozhranie v smartfóne.

Chromoting_Screenshot_2014-04-16-20-58-14 Chromoting_Screenshot_2014-04-16-20-58-20 Chromoting_Screenshot_2014-04-16-20-58-32 Chromoting_Screenshot_2014-04-16-20-57-32

Prepojenie smartfónu a počítača je pomerne jednoduché a pozostáva z niekoľkých krokov. Stačí nainštalovať už spomínaný doplnok, pomocou ktorého sa stiahnú ďalšie dodatočné súbory potrebné pre vzdialenú správu. Na diaľku je možné ovládať ako Windows PC, tak aj notebooky a počítače s Mac OS X. Prepojenie s PC sme vyskúšali aj my a môžeme potvrdiť, že skutočne funguje. Prenos obrazu je realizovaný takmer v reálnom čase a odozvy na dotyky a pohyb myškou sú taktiež rýchle. K dispozícii je softvérová klávesnica aj špeciálna klávesová skratka ctrl+alt+del. Podporovaný je full-screen režim a taktiež dotykové gestá. Pinch-to-zoom plochu priblíži alebo oddiali, pohyb dvoma prstami zas simuluje skrolovanie koliečkom na myši.

Ak teda hľadáte jednoduchý a efektívny spôsob ako sa pripojiť na vzdialenú plochu, myslím, že Chromoting je zaujímavou voľbou. Určite stojí aspoň za vyskúšanie.

Verzia: N/A
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: N/A
Aktuálna cena: Zdarma

16.4.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+