MojAndroid

Netrvalo dlho a len niekoľko dní po začiatku predaja nového Samsungu Galaxy S5, sme sa dočkali prelomenia zabezpečenia pomocou odtlačkov prstov. Skener odtlačkov na vlajkovej lodi juhokórejského výrobcu podľa zistení SRLabs, trpí podobnou bezpečnostnou chybou ako aj riešenie Touch ID od Apple a dá sa oklamať.

Tím na prelomenie ochrany použil rovnakú metódu ako v prípade testov pri iPhone 5S. Len pomocou fotoaparátu iPhonu 4S boli schopní reprodukovať neporušený odtlačok prsta odtlačeného na displeji iPhonu 5S. Tento následne použili na jeho odomknutie. Rovnakou metódou je možné obísť zablokovanie telefónu pomocou skeneru odtlačkov na Samsungu Galaxy S5. Ako to urobili si môžete pozrieť na videu.

Otázne však je, či by si niekto dal tú námahu na získanie vašich odtlačkov len preto, aby neskôr mohol telefón odcudziť a použiť napríklad pri platbách cez Paypal alebo len na získanie súkromných dát. Samozrejme, video nižšie len dokazuje to, že ani zabezpečenie pomocou odtlačkov nie je 100%.

Zdroj: sammobile

15.4.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+