MojAndroid

Správy o pripravovanom smartfóne od americkej spoločnosti Amazon sa objavujú už dlhší čas. Dozvedeli sme sa tak už o technických špecifikáciách a funkciách budúceho smartfónu a teraz sú k dispozícii konečne aj prvé fotografie. Bohužiaľ, jedná sa o prototyp a fotografie nezobrazujú reálny vzhľad smartfónu, ten je totiž schovaný v puzdre, ktoré má pred nepovolanými očami utajiť jeho skutočný dizajn.

Fotografie aj súvisiace informácie majú pochádzať z viacerých dôveryhodných zdrojov a smartfón podľa nich bude oficiálne ohlásený v priebehu nasledujúcich mesiacov, zrejme začiatkom leta. Operačným systémom bude výrazne upravený a oklieštený Android s dôrazom na služby Amazonu, podobne ako u jeho tabletov. Telefón by mal mať 4,7 palcový displej s HD rozlíšením 1280 x 720 bodov, bližšie neurčený procesor Qualcomm Snapdragon a 2 GB pamäte RAM. To sú údaje, ktoré už v dnešnej dobe nie sú ničím výnimočné, určite sa to však netýka fotoaparátu.

Amazon smartfón a

Tých by malo byť v smartfóne od Amazonu celkovo až šesť. Hlavný, zadný fotoaparát by mal mať dnes už štandardných 13 MPix a na videohovory a zákaznícky servis Amazonu zase poslúži bežná predná kamera. Okrem nej sa však na prednej strane budú nachádzať ešte štyri ďalšie infračervené kamery s úsporným napájaním, umiestnené v rohoch, ktoré budú využité na sledovanie polohy tváre a očí používateľa vzhľadom k displeju. Špeciálny softvér v spolupráci s ďalšími senzormi potom dokáže meniť a upravovať umiestnenie prvkov na obrazovke takým spôsobom, že vznikne akýsi 3D efekt, na ktorý nebudú nutné žiadne špeciálne okuliare. Podľa citovaných zdrojov existuje v prostredí telefónu viacero možností, kde sa tento 3D efekt dá užitočne využiť. Jednou z možností sú mapy, kde sa pri pohybe telefónu zmení pohľad na zobrazené objekty, alebo v internetových obchodoch Amazonu, kde sa vybraný tovar nakláňaním telefónu  bude dať obzrieť v “trojdimenzionálnom” zobrazení. K dispozícii by malo byť aj niekoľko predinštalovaných tapiet, kde by takýto efekt obzvlášť vynikol. Amazon sa údajne snaží do projektu zapojiť aj vývojárov tretích strán a umožniť im vytvárať vlastné aplikácie, v ktorých spomínaný efekt nájde využitie.

Ťažko povedať, či telefón od Amazonu bude mať potenciál zaujať zákazníkov zaujať takýmto “trojrozmerným” zobrazením. Telefóny s 3D efektom bez použitia okuliarov tu už boli (napríklad HTC Evo 3D) a výrazného úspechu sa nedočkali. Amazon je však silná firma a možno sa jej podarí nový produkt presadiť.

Zdroj: androidcommunity.com

 

15.4.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+