MojAndroid

Krátka životnosť batérie na jedno nabitie je niečo, čo trápi väčšinu majiteľov inteligentných zariadení. Táto vlastnosť sa premietla aj do najnovšieho odvetvia nositeľných technológií.

Či už vaše inteligentné hodinky alebo náramok vydržia na jedno nabitie deň, dva alebo tri, stále existuje priestor k zlepšeniu. Viete si ale predstaviť, že by ste tieto zariadenia nemuseli nabíjať vôbec? Pre väčšinu z nás je to stále iba niečo, s čím sa stretávame jedine v sci-fi literatúre. Vedci z Kórey ale prišli s unikátnym zariadením, ktoré má potenciál priblížiť tieto fantastické predstavy k realite.

O tom, že ľudské telo produkuje tepelnú energiu, ktorá by mohla byť využitá ako externý zdroj energie pre niektoré zariadenia, už mnohí z vás určite počuli. Alternatívne zdroje energie sú dnes veľmi obľúbená téma a vedci sa jej intenzívne venujú. Tento koncept nie je prvým svojho druhu, no svojimi parametrami je naozaj unikátny.

wearable-generator-lede02

Výskumníci v kórejskom inštitúte vedy a technológie vyvinuli zdroj energie, ktorý transformuje telesné teplo na elektrickú energiu. Tento konkrétny produkt má však minimalistické rozmery, je flexibilný a termoelektrické látky má vsadené do sklenej štruktúry. Oproti podobným zariadeniam svojho druhu je nielen niekoľkonásobne menší, ale aj oveľa efektívnejší a zároveň výkonnejší.

Hoci mnohí z nás by tento futuristický produkt určite privítali už v terajších zariadeniach, tak zatiaľ nie je pripravený na komerčné použitie. Vo svojej kategórií je však revolučný a dúfame, že sa raz objaví aj reálnych zariadeniach.

Zdroj: engadget

14.4.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+