MojAndroid

Ázijská spoločnosť AU Optronics Corp, skrátene AUO, predstavila najjemnejší 5,7″ AMOLED displej na svete. Ten nadväzuje na ich minuloročný počin, kedy predstavili 6-palcový displej s 2K rozlíšením (2560×1440 bodov). Tentokrát však displej ponúka menšiu uhlopriečku, pričom si zachoval 2K rozlíšenie. Výsledkom je hustota 513 ppi a výborné vlastnosti, ktoré dostiahli práve použitím technológie AMOLED.

Displej od AUO má však aj ďalšie superlatíva – je tenký iba 0,57 mm a vďaka špeciálnemu AUO driveru je veľmi citlivý na dotyk. Dokopy ho môžete ovládať simultánne až 10 prstami. Výhodou tohto displeja sú tiež tenké okraje, ktoré sú v dnešnej dobe používateľmi veľmi žiadané. AMOLED jednotka ponúka výborné podanie farieb, ako však (čitateľnosť) reaguje na priame slnko zatiaľ nik nevie. Celkové hodnotenie displeja si tak budeme môcť prečítať až po použití v prvom zariadení.

auo-wqhd-amoled

Spoločnosť sa okrem výroby displejov pre smartfóny zaoberá aj segmentom menších inteligentných zariadení, konkrétne hodiniek. Aj preto plánuje ešte tento rok začať s výrobou AMOLED displejov o uhlopriečke 1,6″, ktoré ponúknu rovnako jemné rozlíšenie a výborné vlastnosti. Na trhu s výrobcami displejov tak vzniká jeden zaujímavý hráč, ktorý by mohol výrobcov zaujať najmä pomerom kvality a ceny.

Zdroj: AndroidCommunity

11.4.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+