MojAndroid

Pred nedávnom predstavili poprední výrobcovia spotrebnej elektroniky vlastné riešenia z oblasti inteligentných žiaroviek. Tieto je možné ovládať prostredníctvom mobilných zariadení, meniť farby, intenzitu osvetlenia alebo jednoducho zapnúť/vypnúť. Na trhu sa však objavila novinka s názvom AirBulb, ktorá posúva inteligentnú žiarovku o krok ďalej. Pridanou hodnotou je tentokrát zabudovaný 3W reproduktor.

LED žiarovku AirBulb teda nielenže dokážete zapnúť a vypnúť za pomoci svojho smartfónu, ale prehráte si s jej pomocou aj hudbu prípadne zvuky prírody pre relax. Zabudovaný reproduktor ponúkne podľa autorov výstup 3 W a zosilňovač triedy D, pričom dve rovnaké žiarovky je možné spárovať pre stereo zvuk. Podobne, ako riešenie od LG, aj AirBulb začne blikať v prípade prichádzajúceho hovoru, pričom dostupná je aj aktivácia prostredníctvom alarmu a časovača.

Autori žiarovky hľadajú v tomto momente peňažnú podporu na stránkach davového financovania KickStarter. Ak by ste sa projekt rozhodli podporiť, môžete tak urobiť sumou 69 dolárov alebo 115 dolárov za jeden pár žiaroviek. Hoci AirBulb prináša zaujímavý nápad do rádu inteligentných žiaroviek, svojou cenou však mnohých záujemcov neosloví. Výmena žiarovky v tomto prípade predstavuje viac než 10-násobok sumy v porovnaní s konvenčnými svietidlami.

Viac informácií sa dozviete na domovskej stránke projektu na stránkach KickStarter.

Zdroj: androidauthority

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+