MojAndroid

Qualcomm predstavil svoj najvýkonnejší procesor pre mobilné zariadenia ešte v minulom roku, no prvé zariadenia s ním sa zatiaľ ešte neobjavili. Nové vlajkové lode zatiaľ použili len vylepšený Snapdragon 801, ktorý oproti osemstovke prináša niekoľko výkonnostných vylepšení. Kedy však môžeme očakávať nástup zariadení s výkonnejšou variantou s typovým označením Snapdragon 805? Bude to už tento mesiac!

Konkrétne pôjde o tablet určený pre vývojárov, ktorí budú testovať možnosti nového čipu. Do ruk bežného používateľa sa tak tento kúsok pravdepodobne nikdy nedostane. Čo však ponúka? Poháňa ho najnovší čip Snapdragon 805, ktorému sekundujú 3 GB RAM. Obsahuje aj 10 palcový displej s rozlíšením 2560 x 1440 px, 64 GB vnútornej pamäte, hlavný 13 Mpix fotoaparát, či prednú 2 Mpix kameru. Do výbavy tohto tabletu sa dostali aj stereo reproduktory, čítačka odtlačkov prstov a zaujme aj prítomnosť dvojice kamier a IR diódy, ktoré slúžia na snímanie gest. Jedinou nevýhodou zariadenia je jeho batéria, ktoré dosahuje smiešnych 3400 mAh.

Qualcomm tablet

Zdroj: phonerena

5.4.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+