MojAndroid

Michal Deák z herného štúdia Geardice je usilovný slovenský programátor, ktorý má v obchode Google Play už celý rad aplikácií a predovšetkým hier. Na našej stránke sme už písali o jeho hrách Flying Madness, Hexamond, či Fluffy Ball, pri ktorej sme zverejnili aj článok o priebehu je vzniku a programovania. Dnes sa pozrieme na jeho najnovšie dielo, logickú hru Lightz.

V úvodnom menu hráča privíta príjemná melódia, ak by sa náhodou niekomu nepáčila, je možné ju vypnúť. To je ale zároveň jediný úkon, ktorý sa dá v menu urobiť, samozrejme okrem spustenia hry. Podobne ako v logickej hre The Seasons, o ktorej sme tiež v minulosti písali, aj tu musí hráč na princípy hry a jej cieľ prísť sám. Nebudeme ich teda prezrádzať ani my, povieme iba, že svetlo v nej hrá hlavnú úlohu a základný princíp nie je až taký neznámy, aby sa naň nedalo rýchlo prísť. Obtiažnosť je tiež nastavená správne, prvé levely sa dajú vyriešiť za pár sekúnd, vyššie však už poriadne potrápia mozgové závity. Pribúdajú v nich aj nové herné prvky, ktoré hru robia zaujímavejšou a rozmanitejšou.

Lightz c Lightz a Lightz b

Hra obsahuje 100 levelov, peknú a štýlovú HD grafiku a ako sme povedali na začiatku, príjemnú hudbu. Počas hry sa v hornej časti obrazovky zobrazuje úzky banner s reklamou, nám osobne však pri hraní nijako neprekážal. Hra je v obchode Google Play zadarmo a nehrozia ani mikrotransakcie. Na záver ešte dodávame, že chystáme aj rozhovor s Michalom Deákom, ktorý nájdete v pripravovanom novom čísle Android Magazínu. Ten bude na stiahnutie dostupný v prvej aprílovej dekáde.

3.4.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+