MojAndroid

Po predstavení high-end triedy tabletov Galaxy TabPRO prichádzajú na rad ďalšie modely z nižšej kategórie Android zariadení. Spoločnosť Samsung predstavila novú sériu Galaxy Tab 4, ktoré prichádzajú so 7″, 8″ a 10,1-palcovými uhlopriečkami displeja a takmer identickými hardvérovými parametrami. Po dizajnovej stránke nasledujú overené krivky a materiály použité v modeli Galaxy Note 3, takže zadné strany ponúkajú falošnú kožu, v tomto prípade bez stehov.

nexusae0_Galaxy-Tab4-7.0-SM-T230-Black_1 Samsung Galaxy Tab4 7

Samsung Galaxy Tab 4 7

Každý z modelov prichádza vo variantoch s Wi-Fi, 3G a LTE a zdieľa s ostatnými niektoré hardvérové parametre. Majú teda zrejme identický štvorjadrový procesor taktovaný na 1,2 GHz, rovnaké rozlíšenie displeja 1280×800 pixelov (Galaxy Tab 3 7.0 tak má vyššie rozlíšenie ako jeho predchodca), 1,5 GB pamäte RAM, 3 Mpx zadné fotoaparáty, micro SD slot a prichádzajú všetky s predinštalovaným Androidom 4.4 KitKat. Naopak, čo ubudlo je podľa špecifikácie IR vysielač.

Samsung Galaxy Tab4 8 Samsung Galaxy Tab4 8

Samsung Galaxy Tab 4 8

Vnútorná pamäť modelu Galaxy Tab 4 10.1 dosahuje kapacitu 16 GB, ktorú môžu majitelia rozšíriť až na 64 GB prostredníctvom zabudovaného micro SD slotu. Batéria má kapacitu 6800 mAh, čo je rovnaká hodnota ako minulý rok. Nezmenená zostala aj kapacita 4450 mAh hodín a 16 GB pamäť modelu Galaxy Tab4 8.0. najmenší člen rodiny Tab4 7.0 dostal 8/16 GB pamäte s bližšie nešpecifikovanou batériou. Zaujímavosťou tiež je, že Wi-Fi a 3G variant je rozšíriteľný pomocou micro SD o 32GB, zatiaľ čo LTE verzii zvýšite pamäť aj na 64 GB.

 Galaxy Tab4 10.1  Galaxy Tab4 10.1

Samsung Galaxy Tab4 10.1

Tablety od Samsungu sú známe svojou veľkou predajnosťou, čo sa zrejme nezmení ani v tomto roku aj keď sa mnoho používateľov sťažuje na malé hardvérové zmeny v porovnaní s predchodcami. Najvýznamnejším vylepšením sa stáva lepšie rozlíšenie displeja (s výnimkou 10.1″ modelu) a aktuálna verzia Androidu 4.4 KitKat, ktorá prinesie tabletom nový dych. Tablety sa budú predávať za doposiaľ nezverejnenú cenu niekedy v druhom kvartáli aktuálneho roka.

Zdroj: Samsung

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+