MojAndroid

Ak radi a hlavne často cestujete, rozhodne by ste sa mali zaujímať o aplikáciu slovenského autora Ľuda Farkaša. Ide o titul s názvom WikiTraveller a ako už z názvu aplikácie môžete vyčítať, hlavným zdrojom informácií je v tomto prípade Wikipédia. Tá vám zobrazí články o zaujímavostiach vo vašom okolí na základe vašej GPS polohy, takže si môžete doma aj v zahraničí vďaka tejto aplikácii prezrieť najzaujímavejšie atrakcie v okruhu 2 km.

wikitraveller-3 wikitraveller-2

WikiTraveller ako nápad naozaj chválime a do budúcnosti má podľa nás táto aplikácia perspektívu. A to aj napriek tomu, že na zobrazenie informácií potrebujete pripojenie k internetu, čo v zahraničí môže byť problém. Články vo Wikipédii sa vám zobrazia v okne, pričom atrakcie vo vašom okolí môžete vidieť na mape alebo ako zoznam priamo na displeji vášho mobilného zariadenia. Informácie môžete získať aj pomocou QR kódov vytvorených službou QRpedia, no na ich skenovanie už potrebujete samostatnú aplikáciu. Ak takú nemáte, ponúkne vám ju priamo WikiTraveller. Zaujímavou je tiež možnosť nechať sa ku danej atrakcii navigovať, prípadne možnosť zvolenia si lokality za obľúbenú.

wikitraveller-4 wikitraveller-1

Aplikácia je sama o sebe dostupná zdarma v Obchode Play, no autor vyzýva na finančnú podporu projektov, vďaka ktorým jeho titul vznikol. Všetko je však na dobrovoľnej báze a k ničomu nie ste nútení. Ak sa vám aplikácia zapáčila, môžete si ju stiahnuť pomocou nášho odkazu nižšie.

10.3.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+