MojAndroid

V obchode Google Play pravidelne pribúdajú nové aplikácie od slovenských autorov, o ktorých vás zvykneme zakaždým informovať. Dostatok aplikácií sa nazbieral aj za prvé dva mesiace tohto roka, takže vám prinášame ich súhrnný prehľad.

LEMA – slovník slovenského jazyka pre váš smartfón

LEMA je mobilná verzia Krátkeho slovníka slovenského jazyka, ktorý spravuje Jazykovedný ústav Ľudovíta Štúra. Okrem toho, že v tejto aplikácii nájdete bohatú zásobu slov, ktoré sa v našej reči používajú denne, nachádzajú sa tu aj rôzne mutácie slov, cudzie výrazy a slová, ktoré ste možno doteraz nepoznali. Všetky však majú niečo spoločné – ide o spisovné slová. Aplikácia je okrem vzdelávania určená aj na kontrolu spisovnosti a užitočná môže byť napríklad aj pri hrách ako Scrabble, kde je o spisovné slová občas núdza.

lema-2 lema-1

Verzia: 1.9
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 1.9
Aktuálna cena: Zdarma

Zones Referáty – referáty, ťaháky či vypracované otázky v mobile

Aplikácia Zones Referáty obsahuje viac ako 10-tisíc študentských prác, ktoré sú prehľadne rozdelené do viac ako 40 kategórií. Samozrejmosťou je moderné a pekne spracované používateľské prostredie, ktoré sa pridŕža zásad HOLO dizajnu. A aplikácii teda nájdete všetko od rôznych slohových prác, básni, gramatiky, laboratórnych prác, až po referáty z dejepisu, náboženstva, či filozofie. Práce sa dajú jednoducho a rýchlo vyhľadať, prezerať, zdieľať s ostatnými, uložiť ich, a následne ich prezerať aj v offline režime bez nutnosti pripojenia na internet.

android_aplikácie_3 android_aplikácie_4

Verzia: 1.4
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 1.4
Aktuálna cena: Zdarma

Instant Call – volanie na vybrané čísla z uzamknutej obrazovky

Instant Call umožňuje vytočiť vybrané kontakty priamo zo zamknutej obrazovky jednoduchým gestom a dostupné sú aj nastavenia, ktorými si môžete skratky na kontakty upraviť. Z nastavení sú dostupné možnosti pre zmenu kontaktov, zmenu veľkosti jednotlivých odkazov, či hlavný vypínač aplikácie. Služba je dostupná na prvých 30 dní bezplatne a ak vás táto aplikácia zaujala, stiahnite si ju pomocou nášho odkazu nižšie.

instant-call-02 instant-call-03

Verzia: 2.0.1
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 2.0.1
Aktuálna cena: Zdarma

RadioSCAN: slovenské rádiá pre Android

Aplikácia Slovenské rádia RadioSCAN.sk má vo svojej ponuke 49 slovenských rádií. Aplikácia po prvom spustení zobrazí podmienky, s ktorými je potrebné súhlasiť pre pokračovanie. Potom sa na obrazovke objaví zoznam všetkých dostupných rádií spolu s logom a sloganom. Kliknutím na niektoré rádio z ponuky sa objavia všetky dostupné streamy, ktoré je možné prehrať ich stlačením. Po krátkom testovaní sme neobjavil ani jeden nefunkčný stream, pričom prenos bol stabilný vo všetkých prípadoch. Prehrávanie funguje bez problémov aj v pozadí, ak používateľ prejde na domovskú obrazovku alebo do inej aplikácie.

radioscan slovenske radia android radioscan slovenske radia android

Verzia: 3.0.4
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 3.0.4
Aktuálna cena: Zdarma

Gramatika SK – precvičovanie pravopisu pre školákov

Aplikácia Gramatika SK ponúka veľmi jednoduché prostredie, ktoré vám zobrazuje rôzne slovenské výrazy a spojenia, do ktorých je nutné doplniť i/í/ y/ý písmená pomocou tlačidiel na displeji. Aplikácia zaznamenáva vaše úspešné a neúspešné pokusy a vaše počínanie zobrazuje aj v percentuálnom ukazovateli. Môžete si tak jednoducho a rýchlo precvičiť vaše ovládanie slovenskej gramatiky a pripraviť sa tak na nadchádzajúcu písomku či diktát. Bezplatná verzia aplikácie ponúka zhruba 1500 výrazov a Adrián sa čoskoro chystá vydať aj platenú PRO verziu, ktorá bude obsahovať až 5000 takýchto výrazov a fráz.

gramatika-sk-3 gramatika-sk-2

Verzia: 1.2.2
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 1.2.2
Aktuálna cena: Zdarma

Android Zľavy – To najlepšie zo zľavových portálov na jednom mieste

Android Zľavy prinášajú akciové ponuky 10 najaktívnejších slovenských zľavových portálov do jedinej aplikácie. Aplikácia ide ruka v ruke s najnovšími trendami v mobilných aplikáciách a drží sa zásad jednoduchosti a odporúčaní spoločnosti Google. Grafické prvky sú jednoduché a spracované v štýle čoraz viac populárnejšieho flat dizajnu. Navyše, celá aplikácia je popretkávaná peknými animáciami, ktoré však v prípade potreby môžete vypnúť. Prostredie je optimalizované aj pre zobrazenie na tabletoch.

aplikácia-Android-Zľavy_1 aplikácia-Android-Zľavy_6

Verzia: 1.0.2
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 1.0.2
Aktuálna cena: Zdarma

Spevník – texty a akordy z československých portálov

Aplikácia Spevník je jednou z tých, ktoré by vo vašom Android zariadení určite nemali chýbať. Minimálne vtedy, ak navštevujete československé portály ako je supermusic.sk, velkyzpevnik.cz, akordytexty.cz, zpevnik.wz.cz, pisnicky-akordy.cz alebo kytarovenebe.cz. Práve z nich tu nájdete texty, preklady a akordy piesní, ktoré tak budete mať vždy po ruke vo svojom smartfóne alebo tablete. Spevník tak dokáže vyhľadávať na niekoľkých portáloch súčasne, pričom v nastaveniach si môžete vybrať len niektoré z nich. Výsledky sú po vyhľadaní zoradené v kategóriach podľa jednotlivých webov, každá položka je odlíšená informačným tagom, ktorý jasne hovorí o aký druh obsahu ide, či o text, akordy alebo preklad.

aplikácia-spevník-6 aplikácia-spevník-5

Verzia: 1.17.1
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 1.17.1
Aktuálna cena: Zdarma

Semafory Bratislava – aplikácia, ktorá odpočítava časy do zelenej

Aplikácia Semafory Bratislava, ktorá je určitou nadstavbou pre Waze, slúži na zobrazovanie odpočtu času do zelenej na svetelnej signalizácií. Aplikáciu v akcii môžete vidieť nižšie na videu. Momentálne je ešte vo vývoji a prvá alfa verzia bude podľa informácií z fóra Waze dostupná čoskoro a to zadarmo.

[vc_video title=”” link=”http://www.youtube.com/watch?v=kZLQTKSOf1M#t=0″]

SwimZa: Otváracie doby plavárne v Žiline

Aplikácia umožňuje používateľom sledovať otváracie doby žilinskej plavárne priamo na svojich Android zariadeniach. Prehľadne pod sebou zobrazuje 11 najbližších dní, počas ktorých je plaváreň otvorená a informuje aj v akých hodinách je možné plávať a koľko dráh je dostupných. SwimZa sťahuje program plávania z oficiálnych stránok plavárne, pričom v nastaveniach si môžete zvoliť či sa sťahovanie programu vykoná po každom spustení alebo len po stlačení tlačidla refresh. Okrem plávania ponúka aj otváracie hodiny sauny, rozdelené podľa druhu.

SwimZa Android aplikacie SwimZa Android aplikacie

Verzia: 2.0
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 2.0
Aktuálna cena: Zdarma

8.3.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+