MojAndroid

Inteligentné hrnčeky, hodinky, fitnes náramky či zámky a iné. Čoskoro by sa k týmto zariadeniam mali pridať aj inteligentné tenisky, ktoré by mohli zásadným spôsobom zmeniť život ľuďom so zrakovým postihnutím. Tenisky s názvom Le Chal alebo tiež Let’s go boli navrhnuté pracovníkom MIT Media Lab Anirudhom Sharmanom, ktorý spolu  Krispianom Lawrenceom vyrobil inteligentné tenisky pre slepých, ale aj normálnych ľudí.

Let’s go tenisky sa pripájajú k vášmu smartfónu, ktorý slúži ako základná stanica pre vydávanie pokynov. Tenisky majú slúžiť na navigovanie pomocou spätnej odozvy, ktorá sa v tomto prípade realizuje vibrovaním. Slepý človek teda pomocou hlasového príkazu zadá adresu kde sa chce dostať, tenisky ho budú následne pomocou GPS a vibrácií navigovať správnym smerom. Vibrovaním tenisky na ľavej nohe dávajú pokyn na odbočenie doľava a naopak, ak zavibrujú na pravej nohe je to znak, aby ste šli doprava. Čím budete bližšie k cieľu, tým budú vibrácie silnejšie.

lechalisworldsfirstsmartshoeanditsmadeinindia2_1392298796

Tenisky môžu fungovať aj ako krokomer a zaznamenávať počet spálených kalórii. Potešia svojou cenou, ktorá je vzhľadom na ponúkané funkcie viac než zaujímavá. Najlacnejšie sa pre zrakovo postihnutých majú predávať už od 40 dolárov. Pre ostatných bude cena vyššia, približne 100 dolárov.

Zdroj: mensxp

5.3.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+