MojAndroid

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

V hračkárstvách alebo iných maloobchodných reťazcoch si môžeme zakúpiť niektorý z nekvalitných mikroskopov, ktoré síce ponúkajú možnosť nazrieť do mikrosveta, no sú spravidla celkom drahé. Zrejme preto sa jeden z používateľov stránky Instructables rozhodol pripraviť a zverejniť návod, ako si za pár eur vyrobiť vlastný mikroskop a to s pomocou smartfónu. Výroba vlastného mikroskopu je skutočne jednoduchá. je k tomu potrebných len pár stavebných prvkov pre konštrukciu, smartfón a šošovka z laserového ukazovátka, ktoré kúpite na každom rohu.

Autor používa 20cm dosku z dreva ako základ konštrukcie, no použiť môžete prakticky čokoľvek. Okrem toho potrebujete dve tabule plexiskla, skrutkovač, spomínané laserové ukazovátko, vrtáky, pravítko, zdroj svetla a niekoľko ďalších drobností. Potom už stačí postupovať len podľa videonávodu, ktorý nájdete nižšie a môžete začať objavovať mikrosvet. Autor uvádza, že takýmto mikroskopom je možné docieliť zväčšenie až 175x, čo je už pomerne slušná hodnota. Pozrite si ilustračné snímky nižšie, ktoré boli zachytené na iPhone 4S. Autor je zrejme fanúšik Applu, no rovnako dobre ak nie lepšie budú plniť túto úlohu aj naše Androidy.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery type=”image_grid” interval=”3″ images=”280786,280785,280769″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” img_size=”230×230″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_video title=”Videonávod” link=”http://youtu.be/KpMTkr_aiYU”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Zdroj: Instructables

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+