MojAndroid

Už niekoľko únikov smerovalo k tomu, že LG vydá mini verziu vlajkovej lode LG G2 počas veľtrhu Mobile Wold Congress 2014. Pobočka LG v Holandsku nie len že tieto informácie potvrdila ale zverejnila aj oficiálne informácie a hardvérovú špecifikáciu zariadenia. Podľa správy sa LG G2 mini zaradí niekde do vyššej strednej triedy Android zariadení a bude dostupný v niekoľkých verziách, zrejme v závislosti od trhu.

LG G2 mini

LG G2 mini ponúkne po hardvérovej stránke dobre známy čip Snapdragon 400, ktorý využívajú v rámci mini modelov aj ostatní výrobcovia. Iný model smartfónu však bude vybavený čipsetom Nvidia Tegra 4i, ktorý sme doposiaľ v mobilných zariadenia nezazreli. V oboch prípadoch sa jedná o štvorjadrá taktované na frekvenciu 1,2 Ghz a sekundovať im bude 1 GB operačnej pamäte RAM. Displej smartfónu je veľký 4,7-palcov a má rozlíšenie 540 x 960 pixelov (qHD), teda nie 720p ako sa pôvodne predpokladalo. Dostupné budú aj verzie bez LTE či s dual SIM funkcionalitou a predinštalovaný bude najnovší Android 4.4 KitKat doplnený nadstavbou výrobcu.

Náš tip
NVIDIA Tegra 4i: Štvorjadro s integrovaným LTE a nižšou spotrebou

Zadná strana smartfónu ukrýva 8 MPx fotoaparát spolu s LED bleskom, vymeniteľnú 2400 mAh batériu a taktiež aj micro SD slot pre rozšírenie 8 GB vnútornej pamäte. Nový LG G2 mini ponúka rovnaký dizajn (vrátane tlačidiel na zadnej strane), ako väčší súrodenec a ako vidíme na obrázku, dostupný bude v rôznych farebných prevedeniach. Smartfón sa začne predávať najskôr v marci v Rusku a do Európy sa dostane niekedy v apríli. Odporúčaná cena zatiaľ nebola zverejnená.

Zdroj: GSMarena

19.2.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+