MojAndroid

Z 51 zariadení, ktoré taiwanský výrobca HTC predáva po celom svete, majú len dve cenovkou pod $150. Podľa predsedkyne Cher Wangovej je najväčšou slabinou spoločnosti práve trh s low a mid-end smartfónmi, na ktorý by sa tento rok chceli zamerať. V roku 2013 totižto stavili všetko na high-end modely, čo nebolo práve najlepšou voľbou. Rok 2014 však politiku HTC zmení.

HTC-zisk

Wangová sa vyjadrila, že chybu spravili aj pri natáčaní reklamy s Robertom Downey Juniorom. Televízny spot totižto spoločnosť stál viac ako $12 miliónov, ktoré mohli investovať do cielenejšej reklamy. Podľa prieskumov je značka HTC obľúbená najmä medzi dvadsiatnikmi a tridsiatnikmi, na ktorých sa chcú Taiwanci tento rok zamerať. A úspechom sú lacné zariadenia s vysokým výkonom.

HTC-Desire-310-MediaTek-Android-1

HTC Desire 310

Huawei predával minulý rok až 8 modelov s cenovkou pod $150 a čínsky Xiaomi predáva zariadenia v cenovom rozmedzí $130 až $410. Aj napriek tomu však zisky týchto spoločností rastú neuveriteľným tempom, pri Xiaomi dokonca dvojnásobne. Aj preto chce HTC tento rok zaútočiť na zákazníkov s nižším finančným stropom. Jedným z riešení je aj spolupráca so spoločnosťou MediaTek, ktorá vyrába pomerne výkonné a lacné procesorové riešenia. Prvým výsledkom tejto dohody je HTC Desire 310 – štvorjadrový smartfón s cenovkou do 200€. Podobných zariadení sa teda tento rok od HTC dočkáme ešte viac, pričom spoločnosť nezanevrie ani na high-end triedu, kde patrí medzi špičku. Do dvoch týždňov by mali byť rozoslané pozvánky na predstavenie novej vlajkovej lode HTC One+ / One 2 / M8, ktorá by mala byť na verejnosti odhalená ešte tento, prípadne budúci mesiac.

Zdroj: PhoneArena

10.2.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+