MojAndroid

Android vo verzii 4.0 bol zrejme najväčšou dizajnovou zmenou Androidu vôbec. Vtedy nastolený holo štýl sa dodnes snažia dodržiavať výrobcovia pri tvorbe každého svojho titulu, no nájdu sa aj takí, ktorí tento “zákon” obchádzajú a spôsobujú tak ničenie uniformity, ktorú chce Google vo svojom mobilnom systéme dodržať. Preto sa spojilo niekoľko priaznivcov holo dizajnu a vytvorilo skupinu s názvom Holofication Nation.

Holofication-Nation

Tím Holofication Nation tvoria v skutočnosti iba dvaja ľudia – Connor Kirkby a Brandon D’Souza, no stojí za nimi silná komunita na Google+ s viac ako 750 členmi. Ich úlohou je meniť nepekné aplikácie vytŕčajúce z radu na ich holo ekvivalenty, ktoré potom aj uverejnia na internet. Za ich doterajšie výtvory možno považovať upravené aplikácie Instagram, Grooveshark, Steam a Snapchat, no vďaka komunite plánujú pokračovať aj na ďalších aplikáciách. Ak ste aj vy zástancom holo štýlu a chceli by ste si tieto aplikácie v upravenej forme vyskúšať, odinštalujte si ich originálne verzie a stiahnite si holo ekvivalenty z XDA fóra. Na ich používanie nie je potrebný root, či inštalovanie dodatočných módov a aplikácií. Nám sa myšlienka “holofikácie” naozaj páči a autorom držíme palce pri ďalšej práci.

Zdroj: AndroidAuthority

4.2.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+